Heavy Trash (feat. Jon Spencer)


feat. Jon Spencer & Matt Verta-Ray


+ The Hummingbirds en ChaChaChicas


Heavy Trash zijn Jon Spencer (Blues Explosion) en Matt Verta-Ray (Speedball Baby). Waar Jon Spencer met zijn Blues Explosion garagerock combineert met bluesy elementen gooit het duo het met Heavy Trash over een heel andere boeg. Zet je haar maar vast in het vet, want Heavy Trash brengt je vuige rock-a-billy van de bovenste plank.

De samenwerking tussen deze twee levende legenden werd in 2005 op plaat vastgelegd. Onder de titel ‘Heavy Trash’ serveren Spencer en Verta-Ray een pot stevige rockabilly die je doet vermoeden dat de heren de jaren ’50 zelf meegemaakt zouden hebben. Referenties naar Jerry Lee Lewis en Link Wray liggen voor de hand, maar ook een naam zoals Mojo Nixon komt om de hoek kijken.

Live gaan de remmen helemaal los, getuige de lovende recensies die de band kreeg naar aanleiding van eerdere shows in Nederland. Hoe dat er live aan toe gaat, kun je hier alvast checken. Dit is hoe rock-a-billy anno NU klinkt!

 

Support is het 3 koppige punkbluesorkest The Hummingbirds. Met een teveel aan energie, dampende ritmes, retestrak gitaarwerk, rammelende onderbuikbluesboogies en lekker pakkende vocalen brengen The Hummingbirds live gegarandeerd een lach op je gezicht: gedrevenheid,passie en lol in het muziekmaken zorgen voor een lekkere combinatie die werkelijk van het podium spat!

Hummingbirds bestaan vanaf maart 2005 en bestaat uit Erik van Tilburg, Geert Leenders en Mark Roosen. Erik speelde eerder in onder andere Vibrotones, Geert speelde eerder in onde meer TupeloHoney en Blimey! en Mark speelde hockey.

Dat The Hummingbirds niet ongemerkt blijven blijkt tevens uit het feit dat de band is geselecteerd voor Popronde 2007.