Alan Parsons Live Project


Pop/rock, experimenteel. Let op! Camera's en opnameapparatuur zijn niet toegestaan en worden verwijderd of in beslag genomen indien ze toch worden gebruikt!


Het wordt gezellig druk. We adviseren  je kaarten indien mogelijk in de voorverkoop te  kopen.  Aan de avond kassa zullen ook nog kaarten te verkrijgen zijn.

Alan Parsons is niets minder dan een legendarisch muziekfiguur. Met zijn ‘Alan Parsons Live Project’ komt de inmiddels 58-jarige muzikale veelvraat naar de Effenaar!  

Over het feit dát Parsons veelzijdig is, bestaat nauwelijks twijfel. Al in 1969 zette de bebaarde Brit zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdrages aan het baanbrekende Beatles-album ‘Abbey Road’. Ook zijn werk als engineer aan de Pink Floyd-platen ‘Atom Heart Mother’ en ‘Dark Side of the Moon’ zijn de boeken in gegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel. Daarnaast staan illustere namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies op de producers-palmares van Parsons.

Maar waar het hier vanavond allemaal om gaat, is natuurlijk het Alan Parsons Project. Of beter gezegd het Alan Parsons Live Project. Met dit concept bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit met als eerste wapenfeit het topwerkje 'Tales of Mystery and Imagination'. Elk album van het Alan Parsons Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, Genesis, ELO en Genesis. Naast experimentele instrumentaaltjes, is multi-instrumentalist Alan Parsons ook verantwoordelijk voor een paar megahits waarvan iedereen wel een paar strofes kan meezingen. Wat te denken van ‘Don’t Answer Me’ of ‘Old & Wise’?

Parsons’ meest recente plaat ‘A Valid Path’ uit 2004 staat bol van de opvallende gastbijdrages (onder andere van Floyd-gitarist David Gilmour, John Cleese en electronicagiganten The Chrystal Method en Norton Collective). Resultaat is een wederom glasheldere productie met heerlijk avontuurlijke songs die zeker ook live de spijker op zijn kop slaan. Want hoewel de naam van ‘Alan Parsons Project’ verraadt dat we hier eerder te maken hebben met een concept dan een echte band, straalt de live-variant van Parsons wel degelijk het groepsgevoel uit. Van meezingers, tot muzikale hoogstandjes en bezwerende geluiden: Alan Parsons Live Project heeft het in de pocket en haalt het er tijdens hun show in de Effenaar met alle graagte uit!