Ziggy Marley


Let op! Het concert van Ziggy Marley begint om 19.30 uur! Zorg dus dat je op tijd bent!


+ Ovadoze Movement + spetterende afterparty in de kleine zaal


 

 

“Dit album kom uit mijn hart”, zegt Ziggy Marley over zijn tweede solo album, ‘Love is my Religion’. Een album waarop Ziggy zowel de spirituele als emotionele kant van het leven omarmt. Op het album, dat in 2006 is uitgekomen via Tuff Gong worldwide, laat Ziggy zijn rol als zowel songwriter, muzikant en producer zien. Samen met co-producer en Grammy winnaar Ross Hogarth brengt Ziggy een zeer divers album met reggae als basis en hier en daar gepeperde Afrikaanse percussie en andere flavours. De thema’s zijn divers: Ziggy bezingt persoonlijke issues zoals vriendschap en liefde, maar laat ook politieke zaken veelvuldig aan bod komen.

Oudste zoon van ’s-werelds meest befaamde reggae artiest Bob Marley, dat is Ziggy, ofwel David Marley, zoals hij volgens de burgerlijke stand heet. Als geboren en getogen Jamaicaan (Kingston) beleefde Ziggy zijn eerste opname sessies al op tienjarige leeftijd, uiteraard samen met zijn vader. Samen met zijn broer en twee zussen vormde hij The Melody Makers, waarmee hij zo’n 20 jaar aan de weg timmerde en vele successen behaalde, waaronder het winnen van een Grammy-award.

In 2003 bracht Ziggy onder de titel ‘Dragonfly’ zijn eerste soloplaat uit, waarop een groot aantal gastartiesten meededen zoals Flea en John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), Mike Einziger en DJ Kilmore (Incubus). Tevens heeft Ziggy bijdragen geleverd aan diverse soundtracks, waaronder ’50 First Dates’ en ‘Sharks Tale’, waarin hij de stem vertolkt van het karakter Bernie, de Jamaicaanse kwal.

p.s. zie ook Tribute2BobMarley op 31-8