Comedy Night: o.a Leon van der Zanden


Tijdens deze Comedy Night is de bar gewoon geopend!


Leon van der Zanden + Fritz de Roo + Ramon Fielmich + Steven Stol + MC Treez


Leon v.d. Zanden werd op 25 oktober 1977 met de keizersnede gehaald in het voormalige St. Lambertus Ziekenhuis te Helmond, nu Elkerliek Ziekenhuis geheten. Omdat zijn moeder uit het Afrikaanse Mauritius afkomstig is, kreeg hij een bruin kleurtje mee en omdat zijn vader een van oorsprong Helmonder is, werd het lichtbruin. Deze Brabantse publiekslieveling is vooral bekend als de coole, snelle jongen met de bruine, zachte vacht. Hij is razend populair in Zuid- en Midden-Nederland waar hij moeiteloos de schouwburgen vol trekt.

Steven Stol
'
Een nonchalant maar aanstekelijk verteller' schreef de Volkskrant over Steven Stol. Wat hem betreft had er beter kunnen staan: we hebben gelachen.

Steven noemt de dingen graag bij naam. Bij voorkeur de achternaam. En dan liefst nog met 'meneer' ervoor. Een rasechte import-Amsterdammer, die humor en beschaving dichter bij elkaar brengt, desnoods met geweld. Afgelopen november won Stol nog de publieksprijs bij de prestigieuze Culture Comedy Award.

Ramon Fielmich
Ooit ambieerde Ramon Fielmich een carrière als topadvocaat in de internationale advocatuur. Toen het tijdschrift Quote grappen uit een door Ramon opgevoerd kantoorcabaret publiceerde, besloot hij zijn bureaustoel in te ruilen voor het podium. Erg declarabel ben je overigens toch niet als je 8 uur per dag zingend en dansend grappen staat te maken voor je collega’s.

Ramon laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”, zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Polen gebruikt hij overal voor en aerobics doet hij met huisvrouwen. Ramon heeft overal een mening over en niet in de laatste plaats over de Surinaamse keuken. Zonder twijfel is Ramon de meeste fysieke stand up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium.

MC Treez
Standup comedian Treez, geboren te Amsterdam, maakt snel naam met zijn brutale, eigenzinnige humor. Hij verrast zijn publiek met zijn scherpe observaties, zijn verfrissende kijk op alledaagse dingen en zijn hilarische conclusies. Trees was 5 jaar lang de vaste MC van Da Bounce Black Comedy Nights waar hij met grote namen uit de VS en op en achter het podium stond.

Fritz de Roo
Met een trein of een benenwagen doet Fritz verschillende plaatsen aan om aldaar op de bühne te verschijnen en middels stand-up elementen doorspekt met absurdistische wendingen zijn woord te verkondigen voor de luisterende oren. Bij optredens van Fritz zijn geen verplichtingen aanwezig. Het publiek doet er goed aan over enige vorm van intelligentie te beschikken, het verleden geeft aan dat dit voor beide partijen het prettigste is. Een bezoek aan Fritz zijn optreden is een aanrader voor iedereen die van elegante comedy houdt.