Comedy Night


Marco Penose wordt vervangen door Bert Koster.


MC Tim Ward (US) + Bert Koster (NL) + Hank (NL) + Howard Beckman (UK) + Michiel Peereboom (NL)


MC Tim Ward (US)
Tim Ward is geboren in Californië. Hij is afgestudeerd aan The American Academy of Dramatic Arts, een van Amerika’s oudste acteerscholen. Hij heeft gespeeld in meer dan 60 producties onder andere Amadeus, The Zoo Story en The Importance of being Earnest. Van 1994 tot 1996 speelde hij in de Duitse hit show Pomp Duck and Circumstances.
Hij kwam in 2000 naar Nederland om in de film Billy’s Bad te spelen.
Nu Tim in Amsterdam woont treedt hij regelmatig op als MC of Act in de weekend shows van het Comedy Cafe. Ook was hij een van de vaste gezichten van de Lucky Strike Comedy Night Tour, waar hij voor volle zalen een hilarische act neerzette. Vanavond zal hij als host het publiek warm maken voor avond vol knallende lachsalvo’s.

Marco Penose
Toen Marco 13 jaar geleden een Stand-Up Comedy show zag wist hij dat hij eindelijk iets gevonden had waar hij talent voor had. Zonder opleiding in die richting ging hij diverse Open Podia langs om zo zijn grappen en grollen op een publiek los te laten; en niet zonder succes.
Deze nietsontziende Amsterdammer is inmiddels al meer dan 10 jaar te bewonderen in het Comedy circuit. Festivals als Paaspop, N-joy e.a. zijn al slachtoffer geworden van deze comedian. Niet alleen Nederland, ook Belgie en zelfs de Nederlandse Antillen waren niet veilig voor zijn brutale, snelle, maar altijd gevatte humor. Hij was te zien bij The Comedy Factory en enkele  BNN programma’s. Sinds 1996 is Marco één van de vaste gezichten van Comedy Café Amsterdam.

Hank
Hij oogt als de donkere uitvoering van Bart de Graaff, maar ruikt frisser.Na jaren de landelijke radio en televisie onveilig gemaakt te hebben (zo leerde hij Willibrord Frequin de fijne kneepjes van het vak, was hij bijrijder van Ron Brandsteder en figureerde hij in verschillende Netwerk-reportages), loopt Hank pas in december 2002 het stand up comedy virus op. Dat resulteert in maart 2003 al snel in een ziekelijke deelname aan het allereerste Stand Up Comedy Concours (onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival), waar hij tot in de finale alleen maar misselijker werd. De koorts wordt compleet tijdens zijn MC-activiteiten op het jaarlijkse Big Night Of Comedy(Koninklijke Schouwburg Den Haag, juni 2003), waar Hank de Amerikaanse en Britse comedians aan- en afkondigt en zo de kans op een visum naar die landen voorgoed verspeelt. Alsof dat nog niet erg genoeg is: ook Lowlands 2003 en het Crème de la Crème Festival (Den Haag, november 2003) weet hij het podium te bevuilen. Tussen de bedrijven door verpest hij ook regelmatig het Amsterdamse Comedy Café met zijn onnavolgbare danspasjes of verleidt hij het vrouwelijke publiek tijdens zijn oorpulk-demonstraties door het hele land.
Voor het publiek dat Hank’s vreemde gedachtenspinsels durft te ondergaan is inenting geen overbodige luxe. Hank dreigt namelijk een blijvertje te worden in dit wereldje, maar net als met elke SOA is het de vraag of je daarop zit te wachten. Of om in zijn eigen woorden te spreken: “Mijn gestoordheid is erfelijk: ik heb het van mijn kinderen.”

Howard Beckman
Samen met Onno Innemee vormde Howard Beckman het cabaretduo Basterd. In 1991 waren zij de winnaars van de Wim Sonneveld prijs aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien zijn zij  een graag gezien duo dat vele successen wist te boeken door heel Nederland.In 1995 besloot Howard naast cabaret ook de nieuwe vorm van comedy te proberen: Stand-Up Comedy. Dit bleek hem met zijn cabaret ervaring goed af te gaan. In ’94 en ’95 maakte hij deel uit van de Comedytrain en wonnen zij de Pall Mall Export Prijs voor de beste, nieuwe voorstelling van dat seizoen. Sinds 1998 is Howard regelmatig te zien in het Comedy Cafe en de Amstel Lite Comedy Tour. Howard Beckman, ook wel Robert Spaapen, heeft zijn kennis en humor tevens te danken aan zijn verblijf in Engeland tijdens zijn jeugd. Zijn humor is een mengeling tussen Nederlandse en de o zo lollige Engelse humor. Naast Stand-Up comedy houdt Beckman zich ook bezig met het regisseren van cabaretiers als Theo van den Oever& Kees Torn. Tevens heeft hij vele cabaretfestivals gejureerd en gepresenteerd.

Michiel Peereboom
Op dit moment werkt Michiel aan zijn nieuwe programma Stoïsch. In 2007 speelt hij hiervan 45 minuten in de dubbelprogramma's.
Zoals het er nu uitziet gaat het over de onderhuidse wereld aan de pokertafel van de straat. Maar dan leuk. En minder hoogdravend. Want het leven is al vaak genoeg als een of andere suffe metafoor.
Wie is Michiel Peereboom? Michiel maakte eerder twee korte programma's en de avondvullende voorstelling 'LP'. Zijn stijl is naturel en afwisselend, een mix van subtiele comedy, cabaret en oorspronkelijke liedjes. Ogenschijnlijk springt hij van onderwerp naar onderwerp, maar de gelaagdheid en opbouw van zijn programma's zorgen voor een gevoelsmatig duidelijke lijn.
Met zijn eerste korte programma 'Schors' won Michiel de persoonlijkheids- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival in 1998. De pers schrijft onder andere over zeer originele liedjes en over een podiumdier met diepgang. Maar kom vooral kijken, dan zie je het zelf.