Comedy Night


Tijdens deze Comedy Night is de bar gewoon geopend!


Mc Tricky Rick + Jeffrey Spalburg + Reinier Meijer + Todd Justice (US) + Patrick Laureij


MC Tricky Rick (US)

Tricky Rick (Richard Brailford) komt oorspronkelijk uit New York, waar hij zijn carierre als performer begon aan de Manhattan School of Music. Nadat hij zijn diploma voor Music Education and Performance behaald had, verhuisde hij naar Los Angeles. Hier was hij muziekleraar op een van de ruigste middelbare scholen in de stad.

Hij werd succesvol als manager van de rockband The Hollywood Heroes maar toch mistte hij iets in zijn leven : de opwinding van het optreden.

Nadat hij zijn 1e feature film had gemaakt begon hij als lid van de cast in de soap General Hospital en the Young and the Restless. Ook maakte hij zijn opwachting in series als Hillstreet Blues, Fame, Jake and the Fatman etc. In februari van 1987 was hij te gast in comedy series als “What’s happening now’ en zijn carrière als comedian begon.

Nadat hij zich in Nederland had gevestigd, werd hij een van de populairste MC’s in het comedy wereldje. Zijn messscherpe improvisaties vallen zeer in de smaak bij het publiek.

Tricky Rick treedt regelmatig op in het Comedy Café Amsterdam en heeft met de Lucky Strike Comedy Tour en de Murphy’s Comedy Night door het hele land gereisd. Verder heeft hij optredens in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Engeland op zijn naam staan.

Jeffrey Spalburg

'En als de beat dan eenmaal loopt, dan loopt de rest gewoon vanzelf….’
 
Deze rhyme-quote is zeker van toepassing op Jeffrey Spalburg,  MC pur sang, acteur en schrijver. Het was in de hiphopscene waar MC Jeff (toen nog onder de naam MC Cocktail) zijn eerste stappen zette. Begonnen in verschillende (underground) rapgroepen en later in een aantal bands (o.a. The Hipbone Connection en Horn of Plenty) leerde hij de kunst van het MC-en.  
 
Een goede leerschool: naast het schrijven van nummers kreeg hij, onder invloed van het publiek, de kunst van het freestylen (improviseren) onder de knie. Hoewel bij de optredens alle nummers van tevoren vaststonden, was zo'n freestyle-sessie meestal het hoogtepunt van de avond.
 
Later, onder de naam Brothers Of Showbizz hoste hij jarenlang samen met zijn collega Najib Amhali diverse festivals. Door hun geheel eigen wijze van presenteren waren de Brothers graag geziene gasten op o.a. Bevrijdingspop, Racism Beat It, Lowlands en De Megafestatie. Hier was het vooral snel inspringen op het publiek en op onverwachte situaties. Het aankondigen van de verschillende bands gebeurde altijd met een chant of een rap zowel in het Engels als in het Nederlands, al dan niet voorzien van een 'human-beat box'.  
 
Hij combineerde zijn twee grote liefdes, theater en hiphop, tot een nieuwe vorm en toerde met zijn eigen gezelschap Made In Da Shade in binnen- en buitenland. De groep had veel succes met hun optredens en werd gezien als de pioneer op het gebied van Urban Theater in Nederland; een rauwe, directe, snelle vorm van theater die veel navolging heeft gekregen. MC Jeff is binnen de groep nog steeds actief.
 
Het zelf schrijven begon een steeds belangrijkere plaats in te nemen en naast zijn eigen producties begon Jeff ook steeds meer te bedenken en schrijven voor derden. Sinds 1998 is hij de vaste tekstschrijver van cabaretier Jorgen Raymann, voor zowel het theater als voor de tv.

Reinier Meijer
Sinds April 2006 bezoekt Reinier wekelijks het Open Podium van Comedy Café Amsterdam. Al snel viel hij op en werd hij uitgenodigd om op de Comedy Talent Show in het Comedy Café zijn kunsten te vertonen. Reinier is een geboren en getogen Amsterdammer en een comedian pur sang. Met zijn woordgrappen en rake one-liners bespeelt hij het publiek van begin tot het einde. Zijn persoonlijkheid en houding op het podium maken van hem een geliefde comedian. In het dagelijkse leven studeert Reinier rechten. Net als elke andere ‘arme’ student, zocht ook Reinier een bijbaantje. Na veel verschillende baantjes begon hij met Stand-up Comedy. Na zijn eerste optreden wist hij het zeker: “Dit was zijn ding!”
De 24-jarige Reinier maakt grote vooruitgang en wordt sinds kort ook geboekt op locatie. Van deze jonge comedian zullen we nog veel gaan horen.

Todd Justice
"Total World Domination" ... the driving force behind this hilarious big Texan! For ten years, Comedy Justice has been served up on a golden plate of mock sarcasm and agony. Todd takes any misery of life and makes it unbearably funny, with one-liners flying left and right. After two years in the Air Force, then selling appliances and failing as a musician, he stumbled upon comedy. By that time, he had plenty of material. In January of 2004, he released his debut comedy cd, "AND JUSTICE FOR Y'ALL." The disc has garnered rave reviews and national airplay on XM, Sirius, AllComedy and Comedy101 radio. Later that same year, he was able to bring his own brand of laughter to the US troops across Europe and Asia, and recently to the Middle East. Justice has appeared on TV's "Family Feud", Ed McMahon's NextBigStar, and his left ear has even appeared as an extra on the short-lived series "LAX". Unstoppable, he continues his comedic quest to conquer the world!

Patrick Laureij
Deze jonge comedian maakt reeds indruk tijdens diverse talentenjachten. Zo bereikte hij onder meer de halve finale van de Culture Comedy Award.
Hierdoor kreeg hij de kans om op verschillende podia aan try-outs mee te doen en werd hem een workshop aangeboden.Zijn passie voor Stand-up Comedy groeit onverminderd.
Zelf zegt hij dat hij nog veel moet leren, maar voor hem geldt: Zolang de mensen lachen, ben ik tevreden!