Comedy Night


Comedy


MC Tricky Rick (US) + Howard Beckman (GB) + Pieter Jouke + Mark Schoones + Omar Ahaddaf


Howard Beckman
Samen met Onno Innemee vormde Howard Beckman het cabaretduo Basterd. In 1991 waren zij de winnaars van de Wim Sonneveld prijs aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien zijn zij  een graag gezien duo dat vele successen wist te boeken door heel Nederland.In 1995 besloot Howard naast cabaret ook de nieuwe vorm van comedy te proberen: Stand-Up Comedy. Dit bleek hem met zijn cabaret ervaring goed af te gaan. In ’94 en ’95 maakte hij deel uit van de Comedytrain en wonnen zij de Pall Mall Export Prijs voor de beste, nieuwe voorstelling van dat seizoen. Sinds 1998 is Howard regelmatig te zien in het Comedy Cafe en de Amstel Lite Comedy Tour. Howard Beckman, ook wel Robert Spaapen, heeft zijn kennis en humor tevens te danken aan zijn verblijf in Engeland tijdens zijn jeugd. Zijn humor is een mengeling tussen Nederlandse en de o zo lollige Engelse humor. Naast Stand-Up comedy houdt Beckman zich ook bezig met het regisseren van cabaretiers als Theo van den Oever& Kees Torn. Tevens heeft hij vele cabaretfestivals gejureerd en gepresenteerd.

MC Tricky Rick (US)
Tricky Rick (Richard Brailford) komt oorspronkelijk uit New York, waar hij zijn carierre als performer begon aan de Manhattan School of Music. Nadat hij zijn diploma voor Music Education and Performance behaald had, verhuisde hij naar Los Angeles. Hier was hij muziekleraar op een van de ruigste middelbare scholen in de stad.
Hij werd succesvol als manager van de rockband The Hollywood Heroes maar toch mistte hij iets in zijn leven : de opwinding van het optreden.
Nadat hij zijn 1e feature film had gemaakt begon hij als lid van de cast in de soap General Hospital en the Young and the Restless. Ook maakte hij zijn opwachting in series als Hillstreet Blues, Fame, Jake and the Fatman etc. In februari van 1987 was hij te gast in comedy series als “What’s happening now’ en zijn carrière als comedian begon.
Nadat hij zich in Nederland had gevestigd, werd hij een van de populairste MC’s in het comedy wereldje. Zijn messscherpe improvisaties vallen zeer in de smaak bij het publiek.
Tricky Rick treedt regelmatig op in het Comedy Café Amsterdam en heeft met de Lucky Strike Comedy Tour en de Murphy’s Comedy Night door het hele land gereisd. Verder heeft hij optredens in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Engeland op zijn naam staan.

Pieter Jouke (o.a. VPRO's De Staat van Verwarring))
Eerder speelde Pieter Jouke in allerlei kleine theaters, op Lowlands, in Edinburgh en Londen. Pieter Jouke kijkt door een bijzondere bril naar de wereld om hem heen. Wat hij ziet hoeft niet de waarheid te zijn, behalve als het heel absurd is, en dan nog?
En dat is dan nog maar de ene kant van het verhaal. Aan de andere kant kunt u het natuurlijk ook zelf gaan zien. Kijkt u maar eens mee door de bril van Pieter Jouke. Mogelijk wordt alles dan minder wazig. Of nog waziger. Sterkte.

Mark Schoones

Mark is allochtoon.

Op zijn vierde verhuist vanuit Zweden naar het criminele trainingskamp Maassluis. Verbazing en alledaagse stompzinnigheid vullen zijn leven. Anderen noemden hem arrogant, egocentrisch, talentloos en bovendien waardeloos tussen de lakens, maar wie zijn zijn ouders om zo over me te oordelen.

Op 2 Mei 1987 vond er in Vlaardingen een geboorte plaats.
Dit slijmerige tafereel bleek funest te zijn voor mij als persoon; het was namelijk mijn geboorte. Na een relatief rustige kleuter-peuter-heikneuter periode hobbelde ik rustig door de basisschool heen. Na de beruchte CITO-toets belandde ik in een VWO brugklas. Vier jaar later slaag ik voor mijn MAVO.. Een grap opzich..

Studiegidsen doorbladerend ontdekte ik dat ik buiten de boot viel, geen Beveiliging of SPW. Ik ging Kunstmanagement studeren aan de toen 2 jaar oude MBO Theaterschool. De reden voor een management opleiding is tot heden een mysterie.

Omar Ahaddaf
Toen hij klein was had hij maar één droom: Allochtoon worden. 7 jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren maar het is hem niet gelukt, dan maar Stand up Comedy, dacht hij. Eenmaal in Nederland leerde hij al snel de taal waarna hij zich aanmeldde voor de Amsterdamse Theater Academie, waar hij 2 jaar aan gestudeerd heeft. Na zijn studie speelde hij samen met Hakim van Sesamstraat in het stuk Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer waarmee hij heel het land heeft bezocht.
 
" De explosieve Omar Ahaddaf weet de underdogpositie van Marokkanen uitstekend om te draaien".

"Omar Ahaddaf heeft een puike conference afgeleverd. Behendig speelde de Marokkaan, die pas zeven jaar in Nederland woont, met vooroordelen en wisselde hij spitsvondige woordspelingen af met scherpe oneliners".