The Pigeon Detectives + Check 1-2


Voor dit concert geldt de Cool Rock Deal!


Het feest kan niet op! We hebben wederom een sensatie van jewelste weten te strikken. The Pigeon Detectives komen (uiteraard) uit Groot Brittannië en maken ontzettend aanstekelijke rockmuziek. Deze vijf snotneuzen kunnen zich zonder meer meten met geestverwanten als Kaiser Chiefs en Franz Ferdinand. Springerige, opzwepende en urgente popsongs waar je u tegen zegt.

The Pigeon Detectives komen uit de buurt van Leeds en zijn in 2002 geformeerd. In 2006 speelde de band op festivals als Reading en Leeds en werden daar ‘de band die in 2007 vast en zeker op het hoofdpodium staat’ genoemd. Tevens mocht de band in 2006 op tour als support voor Dirty Pretty Things en deden ze een aantal Europese supports voor Kaiser Chiefs. In Nederland mochten ze al twee keer verschijnen op London Calling, waarmee ze hun naam reeds gevestigd hebben. In 2006 was het nog de kleine bovenzaal van Paradiso waar het dak eraf ging, eind maart van dit jaar speelden de boys de grote zaal van Paradiso plat. En dat terwijl het debuutalbum nog moet verschijnen!

Dat debuutalbum verschijnt overigens eind mei en is geproduceerd door Will Jackson (Kaiser Chiefs / Embrace) en gemixt door Cenzo Townshend ( Snow Patrol / Kaiser Chiefs / Bloc Party) en Steve Harris (The Automatic / U2). Dat schept hoge verwachtingen!

Om alvast in de stemming te komen kun je hier klikken om naar het spetterende optreden te luisteren dat The Pigeon Detectives onlangs gaven tijdens London Calling 2007.

Support vanavond is de nieuwe Nederlandse band CHECK 1-2. CHECK 1-2 kwam in december 2005 voor het eerst bij elkaar. De jongens hadden allemaal eerder in verscheidene bands gespeeld (en doen dat nog). Het belangrijkste voor hen was om met CHECK 1-2 niet aan een vast genre vast te zitten. Sixties, soul, americana, garagerock: alles moest kunnen, zolang er maar een goed liedje in zat. Hierdoor kreeg CHECK 1-2 een afwisselend en fris geluid, met orgel en gitaar als solo-instrumenten en 2 zangers die elkaar afwisselen.

April jongstleden verscheen het debuutalbum CHECK 1-2 op Munich Records en krijgt momenteel lovende reacties in de Nederlandse pers. LiveXS spreekt van ‘moeiteloos de leukste NL-band sinds tijden’ en Eric Corton zegt ‘Alles klopt aan dit bandje, ook live’.

Het album is opgenomen door Remko Schouten (o.a. Pavement), gemixt door Henk Jonkers (o.a. Hallo Venray en Fatal Flowers) en gemasterd door Zlaya (o.a. Sonic Youth en Songs:Ohia).

Voor dit concert geldt de Cool Rock Deal! Kijk hier voor meer info.