The Magic Numbers


Pop/rock


+ Moss


The Carpenters, The Beach Boys, Daryll Ann, The Allman Brothers, The Pointer Sisters, The Jackson 5 en The Osmonds hebben allemaal iets gemeen. Het bandgeluid is in sterke mate bepaald door goede familiebanden. Stemmen die op elkaar lijken zijn beter te combineren tot mooie harmonieën en wie op jonge leeftijd de wieg deelt met broers en zussen heeft later een fikse voorsprong in het oefenkot. Het Engelse kwartet The Magic Numbers bestaat uit broer en zus Stodart en broer en zus Gannon. Dubbel voordeel dus, en dat is af te horen aan het soulvolle nieuwe album 'Those The Brokes'.

Voor wie het nog niet wist: The Magic Numbers zijn zonder enige twijfel één van de liefste bands op aarde. Ze zijn bovendien niet van de Nederlandse podia af te slaan. De grootste clubs stromen vol voor de lieflijke sixties pop met soultrekjes van de twee paren broers en zussen uit West-Londen.

De band is de laatste jaren steeds zelfverzekerder geworden. Zowel als het om de muziek gaat als over het lichaamsgewicht van de vier bandleden. Romeo Stodart (zang/gitaar) en Angela Gannon (zang/melodica) hebben op negatieve reacties uit de media over hun muziek of uiterlijk nog maar een ding te zeggen: “Boring!”