The Films


Voor dit concert geldt de Cool Rock Deal!


+ The Girls


USA calling! Met veel enthousiasme zelfs. Stevige poppunk met referenties naar de glamrock van Bowie en T-Rex en typische Britpop melodieën, maar vooral een band als The Strokes komt in je gedachten voorbij als je het onlangs verschenen debuut ‘Don’t Dance Rattlesnake’ opzet. “Nasty, dirty, fast and loud” is de eigen veelzeggende omschrijving van de band.

The Films zijn vier eigenwijze dudes met grootse plannen: “We are ready to make so many records right now”, zegt zanger Michael. “Elvis Costello’s first three records came out within the first two years. Let’s do that.” Dat de band haar grootse plannen in ieder geval live waarmaakt heeft het Amerikaanse publiek aan den lijve mogen ondervinden. The Films lopen zich namelijk momenteel warm in de VS met een uitgebreide tour. Mooi, dan zijn ze lekker op dreef als ze naar Europa komen!

The Girls zijn jong, hip, grappig en mooi en maken vooral daarover liedjes. En dat soort liedjes zijn, zoals ieder jong, hip, grappig en mooi meisje weet, doorgaans prima mee te zingen c.q. fluiten. En hoewel Meppel niet bepaald dezelfde brutale rebellie uitademt als hun optredens, heeft de geografische ligging van hun woonplaats er wél voor gezorgd dat de band zich binnen no-time in de kijk wist te spelen door de Grote Prijs van Drenthe op hun naam te schrijven, slechts een half jaar na de eerste oefensessie. De lokale media spraken van goede, catchy composities en sound, een geweldige frontman en (yesss!) de x-factor: teenage angst meets Henk Jan Smits dus.

In 2006 hebben The Girls onder andere voorprogramma's voor GEM en Therapy verzorgd, op Bevrijdingsfestival Assen, Indorppop en in de Oosterpoort gespeeld en opgetreden bij TV Drenthe. Het nieuwe jaar begon al aardig met een plekje op Eurosonic en een zeer goed ontvangen show als support van Razorlight.

Voor dit concert geldt de Cool Rock Deal! Kijk hier voor meer info.