Papa Roach


+ Bagga Bownz


Ineens leken ze in daar in 2000 te zijn, de heren van Papa Roach. Met hun knalhit 'Last Resort' zetten frontman Coby Dick en zijn kornuiten zichzelf in één klap op de kaart van de atlas der heavy rockmuziek. En dat terwijl de Amerikaanse band op dat moment toch al een paar jaar aan het ploeteren was en vier ep's en één eerder album op hun naam hadden staan. Maar het tweede, uiterst succesvolle album 'Infest' veranderde alles voor deze vier Californiërs. Met hun mix van numetal, rap, hardcore en pop kweekte Papa Roach een geheel eigen geluid dat ze niet onverdienstelijk op de grootste (festival)podia ter aarde tentoon spreidden. Denk de rock en de bravoure van Mötley Crue, het talent van Faith No More en het venijn van Eminem die frontaal botsen.

Ook nadat de storm rondom de numetalhype was gaan liggen, hield Papa Roach stevig stand. Coby Dick, die door zijn ouders bij de burgelijke stand werd ingeschreven als Jacoby Shaddix, zwoer de drank af en kwam op het album 'Getting Away With Murder' scherper dan ooit uit de hoek. Goed, vrolijk word je niet van thema's als huiselijk geweld, drugs en zelfmoord, maar feit is dat Papa Roach op een ontzettend lekkere manier genadeloos catchy refreinen weet te verpakken in heavy impact rocksongs.

Op het nieuwe album 'The Paramour Sessions' pakt de band de draad weer op waar ze hem eigenlijk nooit hebben laten vallen. Ze namen de plaat op in hun tijdelijke woning 'The Paramour Mansion' en kwamen die kot niet uit vóórdat ze het muzikale werkje eruit gepoept hadden. Ook als liveband heeft Papa Roach nog het nodige materiaal te lozen. Dus zet je maar schrap voor een avond heftige rock waar je u tegen zegt!