Uitverkocht

Porcupine Tree


Op verzoek van Porcupine Tree is dit een rookvrij concert.


+ Pure Reason Revolution


Porcupine Tree is de band van zanger/gitarist/toetsenist Steven Wilson. Een behoorlijk bezige bij, want naast Porcupine Tree houdt hij zich onder andere bezig met IEM (krautrock), Bass Communion (ambient), Blackfield (singersongwriter) en No Man (experimentele pop). Daarnaast produceerde (en speelde hij mee op platen van) Opeth, Fish, Marillion en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Toch is Porcupine Tree nog altijd de absolute hoofdmoot in het bestaan van de altijd drukke muzikant. Wat ooit begon als een hobbyproject dat in 1991 debuteerde met 'On the Sunday of Life', vol vreemde, experimentele en kleinschalige progrock, groeide uit tot een act van wereldformaat die als één van de belangrijkste vernieuwers van progrock bestempeld mag worden. Door de jaren heen formeerde Wilson een absolute topformatie om zich heen met onder andere Japan-toetsenist Richard Barbieri achter het toetsenbord en sampletafel.
Met het gloednieuwe album 'Fear of a Blank Planet' (de tiende volwaardige studioplaat alweer) pakt Porcupine Tree weer verpletterend uit. Op het album zijn bijvoorbeeld gastbijdrages te horen van Robert Fripp (King Crimson) en Alex Lifeson (Rush). Het veelzijdige album is zowel voer voor liefhebbers van oude progrock, als voor popfans, Meshuggah-metalheads, Opeth-aanbidders, Nine Inch Nails-adepten, kortom iedereen die er geen bezwaar tegen heeft om zich eens flink in muziek te laten verliezen.

Het is namelijk een behoorlijk onmogelijke taak om Porcupine Tree op een slechte live-show te betrappen. Want de live-reputatie van deze geoliede machine liegt er niet om. Tijdens de aankomende tournee brengt Porcupine Tree onder andere veel materiaal van het nieuwe album waarbij hun vaste film-, licht-, en visualartiest Lasse Hoile ook het oog flink wat moois biedt. Noteer met dikke letters in je agenda, want deze show wil je niet missen!