Delinquent Habits


+ Macronizm ft. Che & Skenkie


Delinquent Habits worden vaak een van de grondleggers van de Latino hip hop genoemd. En terecht, want het waren Kemo, Ives en DJ O.G. Style die in 1996 debuteerden met het gelijknamige debuutalbum dat bekend staat om de frisse mix van hiphop, latino funk en melodieuze beats. Met de single ‘Tres Delinquentes’ schopte het zelfs tot een wereldhit. Het album werd overigens geproduceerd door niemand minder dan Sen Dog van Cypress Hill.

Onlangs verscheen het vijfde studioalbum van Delinquent Habits. Onder de titel “New & Improved” hebben de heren (en tegenwoordig) dame een album uitgebracht dat bol staat van ‘Lower Eastside funk mixed with a mariachi hip hop tequila party’. Op het album zijn tevens gastbijdragen te horen van blazer Asdru (Ozomatli) en de percussionist Mike Duffy.

Live zijn Delinquent Habits een happening op zich. Van elke show wordt een compleet feest gebouwd, waarbij de participatie van het publiek een essentieel onderdeel vormt. Zorg dat je vooraan staat, want dit belooft een dikke vette party te worden in Eindhoven!

Dat die party al begint bij de support, zal je snel duidelijk zijn als Macro en consorten het podium bestormen. Bescheidenheid is een deugd die veel hiphoppers zijn verloren in de wereld van het klatergoud. Het is niet de wereld waarin Eindhovenaar Macro wil opereren; hij zoekt zijn waarden niet in holle frases, maar in de wens om zijn muzikale grenzen te verkennen. Hij is sinds 2000 al actief op de podia en komt dus niet als eendagsvlieg of gelukszoeker; weloverwogen is, en wordt er nog steeds, gewerkt aan een plaat (‘Alternaïef’) die door de echte liefhebbers zal worden gekoesterd. Nederlandstalige hiphop met het hart op de tong. Hij neemt vanavond verscheidene gasten mee, waaronder de upcoming Eindhovense rapper Che en Skenkie.
Op de website van Macronizm kun je de nieuwe EP 'Stenen Tijdperk' geheel gratis van het web trekken. Alvast een een zeer lekker voorproefje op wat dit jaar nog meer komen gaat. Checken dus!