Oi Va Voi


+ Perestroika Sound System


Oi Va Voi is typisch zo'n band die je een keer live gezien moet hebben. De muziek van de Londenaren is een soort ongrijpbare, maar rake formule van klezmer, pop, balkan beats, Oost-Europese muziek en dance. KT Tunstall (van de hit 'Suddenly I See'), de vorige zangeres van de band, heeft inmiddels een enorme solocarrière opgebouwd, maar zonder haar is de groep nog altijd een even krachtig combo.
Oi Va Vai betekent vertaald uit het Jiddisch 'als dat maar goed gaat'. Maar maak je geen zorgen, op het podium maakt deze band met Joodse achtergrond er doorgaans één groot feest van. Of je nu uit je dak kunt gaan op een speedfanfare als Fanfare Ciocarlia, een rariteitenkabinet als Kaizers Orchestra of juist meer gaat voor de triphop van Portishead; Oi Va Voi heeft het allemaal in de vingers. Kletterende contrabassen, riedelende klarinetten, opzwepende beats en juist prachtige verstilde songs; zet maar kruisjes achter de aanwezigheid van deze ingrediënten bij een liveshow van Oi Va Voi!  

Oi Va Voi bracht vier jaar terug hun verpletterende debuut 'Laughter Through Tears' uit en inmiddels staat de titelloze opvolger klaar om dit succes te herhalen. Op de plaat hoor je vleugjes van Basement Jaxx, Gogol Bordello, Arabische strijkorkesten, maar ook Hongaarse folksongs. Een mengeling die de band op het podium moeiteloos weet te vertalen naar een opzwepende pot muziek. Echt zo'n concert waar je een zweterig shirt, zere dansvoeten én kippenvel van kunt krijgen!