Larsson


Larsson is de zoveelste belofte uit België. Een vijftal uit Leuven, waarvan ruim de helft een verleden heeft in Circle, een hardcore band die twee keer een plek op Pukkelpop heeft veroverd. Met hardcore heeft het vervolg op Circle weinig te maken, maar verder is Larsson van diverse muzikale markten thuis.

Larsson is een veelzijdige band en in een veelzijdige band hoor je veel invloeden terug. We noteren inspiratiebronnen als Millionaire, Beck, T-Rex, The Hives, U2, The Strokes, QOTSA en Soundgarden, maar vooral met de Soulwax van voor ‘Any Minute Now’ toont Larsson veel gelijkenissen. Swingende, groovende en opzwepende gitaarrock met een zorgvuldig gedoseerde hoeveelheid elektro. De laaiend enthousiaste media vallen over elkaar heen om hun in februari verschenen debuut ‘This Is’ de hemel in te prijzen. En terecht.

Getuige de tourlijst op hun myspace is Larsson in eigen land de status van veelbelovend talent reeds ontgroeid, Nederland zal ongetwijfeld spoedig veroverd gaan worden. Eindhoven stelt zich om te beginnen gewillig beschikbaar. Mocht je vorige maand nog uit je plaat zijn gegaan met Goose in de kleine zaal, meld je dan vanavond in ons café. Succes gegarandeerd. En een kaartje kopen is niet nodig, want de entree is gratis!