Chris Isaak


Let op! Het wordt goed druk, maar er zijn deze avond aan de dagkassa nog voldoende kaarten te verkrijgen! Chris Isaak speelt een avondvullende show (ca 2 uur) + meet and greet/signeersessie na afloop!


+ Remmelt, Muus en Femke


Deze show is verplaatst van Podium Hardenberg naar Effenaar Eindhoven! Kaarten van €42,50 voor de show in Hardenberg blijven geldig. Je krijgt op de dag van het concert €4 retour aan de Effenaar kassa.
 

De charmante man van "Blue Hotel" en "Wicked Game" is voor het eerst in 12 jaar in Nederland voor een optreden!!

Chris Isaak's muziek kun je omschrijven als een mengeling van country, blues, rock and roll, pop en surfrock maar vooral als rockabilly. Isaak was  te zien in films als Married To The Mob, The Silence of the Lambs, Twin Peaks - Fire Walk With Me en Little Buddha, en in tv-series als Twin Peaks en Friends.
 

 

In 1985 debuteerde Chris met de longplayer Silvertone, een plaat die eigenlijk niets deed, totdat het nummer Gone Ridin door David Lynch werd gebruikt in zijn cultfilm Blue Velvet. Vanaf dat moment scoorde Chris Isaak dikke hits, wat ook in Nederland resulteerde in latere top noteringen voor Blue Hotel en Wicked Game. Van de laatstgenoemde single deed vooral de videoclip veel stof opwaaien. In die clip speelt topmodel Helena Christensen - Isaak's toenmalige vriendin - topless op een strand. In 1981 richt Isaak de band Silvertone op en dat is nog steeds z’n begeleidingsband. Die bestaat uit Rowland Salley op bas, James Calvin Wilsey op gitaar en Kenney Dale Johnson op drums.
 

 

Chris Isaak speelt slechts twee concerten in Nederland waarvan 1 dus in de Effenaar!