Electro: Clone we are!


Clone label night, Electro meets techno


LIVE: Bangkok Impact (Clone, Fi) + Dexter (Clone) + dj's Pametex (Clone) + Jupiter Black (Unit 4), D)


Clone we are!
Clone records is hosting een avond in de Effenaar.. en dat mag gemeld worden! Een van hollands meest gerenomeerde techno labels (techno, maar ook electro, disco en alles wat stoer is) heeft de eer om in werelds beste clubs avonden te organiseren. En na clubs als Fabric in London, de Rex in Parijs, Berghain/Panorama bar in Berlijn nu dus ook in de Effenaar. Electro Disco grootmeesters Dexter en Bangkok impact spelen beide hun energieke live set ondersteund door Clone label dj's Pametex en Michael Black (aka Unit4 & Jupiter Black). Verwacht een gezonde dosis met Disco, Electro, Techno en zelfs stoere House van deze mannen.

Bangkok Impact (Finland, live)
Sami Liuski dankt zijn naam, Bangkok Impact, dankt aan een grote arena in Bangkok waar grote concerten plaatsvinden. Maar behalve de naam Bangkok Impact gebruikt Liuski nog eens vijf andere synoniemen, waarvan ‘Lolita Strap’ en ‘8Bit Rockers’ de bekendste zijn.

Liuski’s passie voor muziek komt tot uiting bij zijn debuut album ‘Traveller’ en is voor Liuski zelf de grootste drive om met muziek bezig te zijn en blijven. Zijn drive en sound valt op en in de jaren die volgen heeft Liuski releases op verschillende labels, waaronder Clone, Crème Oganisation en I-F’s Viewlexx. Liuski’s bekendheid bleef niet bij Nederland en Engeland, wat resulteerde in een Australië-Japan Tour in 2005. Luiski’s stijl werd al gauw gebombardeerd tot de ‘West Coast sound of Holland’, geslepen acid disco met veel referenties naar zijn muziekhelden uit het verleden zoals Patrick Cowley, Kraftwerk, Quincy Jones en Bootsy Collins, maar ook de Nederlandse producers I-F en Legowelt.

Dexter (Klakson, live)
Dexter ontleent zijn naam aan zijn fascinatie voor de Dexter Cartoons. Hij zit ook nooit om wat humor verlegen. Daarom wil hij met zijn label Klakson ook een wat vrolijkere noot spelen binnen de zichzelf te serieus nemende Nederlandse electro-scéne. Zijn eerste nummer heette dan ook "I don’t care" en leverde hem meteen de bijnaam "The Joker of the Electro-scéne" op. Door de breakdance vrienden van zijn zus kwam hij in aanraking met electro en werd geïnspireerd om te produceren. Een eerste release kwam uit op het Nederlandse Lower East Side Records ondertussen volgden al remixen voor Fischerspooner, Ginger Ale, Zongamin en "Sunchild" van Daan. Dexter werd beloond voor zijn harde werken met uitnodigingen voor Awakenings en Innercity 2006.

Pametex
Ook bekend als de ‘pusherman’ van de Clone shop. In het midden van de jaren ’90 begon hij samen met I-F met muziek te produceren en bracht meerdere 12” uit onder de naam Pametex. Hij maakt deel uit van het Kaalslag dj team, is resident DJ at Bootleg DJ Café en staat bekend om zijn fijne selectie in deep techno, electro en house. Momenteel werkt Pametex aan nieuwe releases.

Jupiter Black (Unit 4, Düsseldorf, Duitsland)
In 2004 brachten John Jupiter en Michael Black, onder de beter bekende naam Unit 4, 200 white labels uit van het nummer Body Dub op het Clone label. Totaal onverwacht kreeg Body Dub zoveel reactie dat het alsnog een waardige release kreeg. Body Dub werd overgenomen door vele artiesten en grijs gedraaid op menig feest. Afgelopen jaar bracht Jupiter Black het Kraftwerk-achtige ‘We like Moroder’ uit als eerbetoon aan Giorgio Moroder, een van de belangrijkste muziekproducenten uit het high energy disco tijdperk.