Koninginnenacht Festival met Techno, Rock, Ska en Balkan Beats


Festival in de grote en kleine zaal, toegankelijk met 1 toegangskaartje.


Grote zaal: Rumenige & Loktibrada (SVK) + Dave Miller & Damian Keane + ZIX + Little J. Kleine zaal o.a. Let's Quit + 69 Charger + The Nosferatu Maniacs + Perestroika Soundsystem


Grote Zaal: Techno

In de grote zaal is er volop techno met Eindhovense dj-helden, in samenwerking met PACT. Hiermee krijg je een uitstekend voorproefje van wat je daar de volgende dag te wachten staat. Maar dat is nog niet alles: Als headliner hebben we Rumenige en Loktibrada (Antidandruff/PVC/Bratislava, Slowakije) weten te strikken die een energieke techno/offbeat back to back set komen doen, vergezeld van platen, cd's en laptops. 

 

22.00 Little J
23.30 ZIX
Little J. en ZIX zijn twee residents van DommelVallei. Deze Eindhovense techno-organisatie draagt, o.a. middels PACT, al enkele jaren een dikke steen bij aan de slogan 'Eindhoven Leading in Techno' en heeft zo haar eigen plek binnen de rijke techno-historie van Eindhoven weten te veroveren. De bijdrage van vanavond bestaat uit twee artiesten die precies datgene doen wat je van ze verwacht. Ieder in zijn eigen stijl, maar beiden met hetzelfde doel: de vetste techno de zaal IN en jij je bol UIT!Opzwepende techno, dan weer flirtend met tech-house, dan weer genadeloos uit de hoek komend met het stevigere werk. Little J. en ZIX winden er geen doekjes om. Als je komt om te dansen, dan zul je dansen ook!

 

1.00 Dave Miller + Damian Keane
Damian Keane en Dave Miller zijn verantwoordelijk voor de diepe en opzwepende tracks Instytut Energetyki, Mesmerize en Depth Charge, allen uitgebracht op hun eigen Nederlandse label Audiosculpture. Als deel van het collectief Sculpturism zijn ze ook nog medeverantwoordelijk voor de tracks Dusk en Electribes. In Oost-Europa zijn ze een begrip. Al snel volgden meerdere optredens in clubs zoals het LVC, Doornroosje, de Poema, Simplon en de Effenaar. Ook hebben ze samen opgeteld maar liefst 9 keer op Awakenings gestaan. Zzijn een ideale combinatie en complementeren elkaars tracks op een zeer originele wijze. Beide hebben een voorkeur voor het diepere werk uit de mid jaren 90 gecombineerd met nieuwere producties op o.a. Tresor, Axis, Synewave, Downwards en Geophone. Miller en Keane staan op hun eigen wijze altijd garant voor een diverse geimproviseerde dansvloervriendelijke set.

 

2.30 Rumenige en Loktibrada
Rumenige en Loktibra vormen sinds 1996 een techno duo en zijn inmiddels het beroemdste Slowaakse DJ team. Hun reputatie werd mede gevormd door een residentie in een van de bekendste underground clubs van Europa, de U.Club in Bratislava. Met releases op deels eigen labels PVC, Numb en Antidandruff braken ze internationaal door wat samenwerkingen opleverde met techno helden Regis, Female, Hardcell, Mark Broom, Christian, Wunsch, Takaaki Itoh, HU, Boss, Function, Makaton en Oscar Mulero. Ze presenteren een technisch accurate dj set van pompende 4/4 techno afgewisseld met een stevige portie Offbeat, aangevuld met eigen loops en samples. Door vele Awakenings gangers worden ze daarom bejubeld als een van de vetste acts op het gebied van Techno. 

 

 

Kleine zaal: Rock, Ska en Balkan Beats.

22.30 The Nosferatu Maniacs
Enkele van de gemaskerde zombies van Nosferatu Maniacs spelen ook in Dr. Reverb en The Killer Bananazz. Liefhebbers weten genoeg: het gaat hier om de absolute top van de Nederlandse surfscene. Het trio speelt covers van klassieke surfnummers en weet te imponeren met een denderende liveshow, waarbij het publiek van de ene in de andere verbazing valt.

 

23.45 69 Charger
Wat een goeie bak herrie maken G. Charger en kornuiten! Ze gaan alweer zo’n ruim zeven jaar mee en mogen met recht tot de top gerekend worden in het genre. Op hun splinternieuwe album ‘Ain’t Got A Clue’ raggen ze elf tracks met gemak in krap een half uurtje door de speakers. Ongecompliceerde en soulvolle rock’n’roll en daverende live shows. Dat is waar 69 Charger voor staat.

 

1.00 Let's Quit
De beste remedie tegen elke humeurverstoring. Een 9-koppige energiemachine die niet gestopt kan worden. Beukende ritmes, stevige gitaren, 4 knallende blazers en een enorme dosis humor. Al meer dan 300 plaatsen, verspreid over verschillende delen van Europa, zijn al besmet geraakt door hun live-optedens. Let's Quit heeft al samen gespeeld met grote helden als the Skatalites, Laurel Aitken, The Specials, Bad Manners, The Selecter, The Toasters, Hepcat en nog vele anderen. Eenmaal gezien, wordt je gegrepen door verslaving en kan je niets meer doen dan hun energie en humor delen, en... Dansen!

2.00 Perestroika Soundsystem
De super feestelijke Balkan Beats van het Perestroika Soundsystem gaan in de herhaling omdat het tijdens Oud & Nieuw zo'n enorm succes was. Ze draaien veelal Russische volksmuziek in combinatie met Westerse muziekstijlen die op het eerste gehoor onmogelijke combinaties lijken. Russendisco, Balkan Beats, Gypsypunk, Sovietabilly, Speedpolka en Klezmerska zijn slechts een kleine greep uit de vreemde combinaties die je om de oren zullen vliegen. Ontsnappen aan deze cultuurschok is onmogelijk: meedoen aan deze ultieme russendisco-orgie is de enige optie. Deze muziek moet iedereen horen! Laat je door hen verrassen en dans!