Uitverkocht

Golden Earring


Rock


UITVERKOCHT


Misschien wel de belangrijkste Nederlandse band ooit. Golden Earring vormt al vier decennia het gezicht van de Nederlandse popmuziek. Geen andere Nederlandse band weet zo'n stevige stempel op verschillende tijdsgewrichten te drukken. 

In de jaren '60 ontpopt het zich tot de meest succesvolle vertegenwoordiger van de Haagse beatscene. Hun eerste single "Daddy buy me a Girl" is nog steeds een internationaal erkende beat classic. Waar de meeste collega's struikelen over de drempel naar de jaren '70, breekt voor Golden Earring juist een bloeiperiode aan. In tegenstelling tot veel andere groepen houdt de band de vinger aan de pols van de tijdgeest en weet zich bovendien omringd door gewiekste adviseurs, zoals ontdekker, producer en platenbaas van Polydor Fred Haayen. Golden Earring ontwikkelt een eigen, energieke rocksound die het zowel in eigen land, als elders (Amerika, Duitsland) goed doet. De wereldhits "Radar Love" en "Twillight Zone" zijn daar de beste voorbeelden van. Golden Earring lanceert in de jaren '90 met een akoestisch album één van haar best verkopende titels, maar houdt zich intussen bewust verre van nostalgische evenementen als back-to-the-60 festivals. De verdiensten van Barry, George, Rinus en Cesar zijn niet alleen op de eigen platen terug te horen. Met name Barry Hay en George Kooymans zetten zich regelmatig in voor jong talent, van Bojoura en Earth & Fire tot Anouk. 

Vanavond kan Eindhoven eindelijk weer eens een échte ouderwets knallende rockshow van The Golden Earring meemaken.

 

Bezoek na het optreden van Golden Earring ook de aftershow van The Vindicators in het Effenaar café! Klik hier voor meer info.