The Kevin Costners


Winnaar GPNL 2006


Afgelopen december gingen ze er tijdens de finale van de Grote Prijs Van Nederland in de Melkweg nog met de hoofdprijs vandoor, vanavond staan deze winnaars uit Nijmegen op het knusse podium in het Effenaar café!

The Kevin Costners staan voor eigenzinnige gitaarpop met sterke melodieën en soulvolle beats. Het kan er vaak ook behoorlijk eclectisch aan toe gaan bij de KC’s. Het gaat van nerdy indierock in de stijl van Weezer tot een soort van cowboywalsen die zich nergens mee laten vergelijken. Maar uiteindelijk is iedere song van de Kevin Costners te herleiden tot “het liedje”. Ook al pakken ze op het podium stevig uit met drums, bas, gitaar, toetsen en zang, ieder nummer blijft ook in een uitvoering met slechts gitaar en zang overeind. En dat is het criterium waarop pure klasse zich onderscheidt van middelmaat.

Opnames voor het debuutalbum zijn ondertussen ook een feit en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat een label als Excelsior zich gaat melden om het songmateriaal uit te brengen. Naast het winnen van de prestigieuze Grote Prijs, wordt de cv van The Kevin Costners verder opgesierd met een voorprogramma voor The Veils in een uitverkocht Paradiso en een optreden op het (inter)nationale beloftenfestival Metropolis in Rotterdam. Maar op kleine, intieme podia in gezellige kroegen zijn ze nog altijd op hun best. Bof jij even vanavond!