Mintzkov (voorheen Mintzkov Luna) + Foam


+ aftershow met Larsson in het café


Mintzkov Luna laat zich vandaag als Mintzkov aanspreken. Met het tweede album '360°' mikt Mintzkov op de roos. Eerste single One Equals A Lot staat voor de nieuwe Mintzkov. Recht door zee, krachtig en avontuurlijk. Het debuutalbum M for Means and L for Love leverde alvast de hitsingles Mimosa, United Something en I do op. Waar M for Means and L for Love een prachtige luisterplaat met onderhuidse spanning opleverde, knettert Mintzkov op '360°' meer dan ooit. U wil referenties? Denk dan misschien eens aan Girls against Boys meets Pixies.
'360°' werd geproduceerd door Mark Freegard, een Schotse lad die eerder al The Breeders, Manic Street Preachers  en The Cranes onder handen mocht nemen.
Met '360°' gaat Mintzkov op zoek naar de basis. Een tweede album maken verplicht een groep stil te staan bij hun positie en die positie opnieuw in vraag te stellen. Goede songs maken is één ding, Steengoede songs maken die het verschil maken is een andere. Op '360°' slaagt Mintzkov daar wonderwel in. Een cirkel maken: dat is zowat het werkproces voor Mintzkov met '360°'. Verschillende paden inslaan en genieten van wat daar allemaal te beleven valt zonder het uiteindelijke doel uit het oog verliezen: terug thuis komen en vinden waar je naar op zoek bent.

Fragments of a Microgenius (FOAM) komen uit Eindhoven en maken een melodieuze en noisy vorm van indiepop. Na een vormende periode van een paar jaar en de productie van een handvol goed ontvangen demo's heeft de band haar eerste volledige studiodebuut A Small Party With No End opgenomen.

Meestal met een dikke knipoog, en op momenten met het hart op de tong, raken de meeste thema's op A Small Party With No End aan de echte en vluchtige liefdes van zangeres Iskaa en het plezier en de moeilijkheden die deze met zich meebrengen. Iskaa denkt in melodieën terwijl de band gretig haar ietwat nerveuze en licht dissonante gitaarschetsen omzet in aanstekelijke nummers.

Als je de plaat beluistert, hoor je de diepgewortelde liefde voor popmuziek die de bandleden van FOAM koesteren. Sporen en invloeden van uiteenlopende grote bands zijn te ontdekken in de productie van de band. Denk aan geluiden van de New York noise pioniers, het lied-vak- manschap van de Manchester indie scene, de dubbelzinnige mentaliteit van de New Wave, de drive van Californian rock en de doorslag van allesbepalende klassiekers als The Beatles en The Beach Boys.