Ozark Henry


Heel veel introductie behoeft Ozark Henry, oftewel Piet Goddaer, natuurlijk niet meer. Grote kans dat degenen die eind 2005 bij de show van de Belg in de Effenaar waren, al lang en breed een dik rood kruis in hun agenda hebben gezet bij de dag dat dit nieuwe optreden plaatsvindt.
Maar voor de goede orde: Ozark Henry is een pure klasbak die fijnzinnige, weldoordachte, sfeervolle popliedjes maakt. Henry, de zoon van een klassiek componist, heeft een uniek volhees stemgeluid, schuwt het experiment niet en toucheert hier en daar stijlen als electro, folk, jazz en hiphop. Met zijn album 'Birthmarks' (zijn derde) brak hij definitief door in zijn thuisland en ook ver daar buiten. Niemand minder dan David Bowie meldde zich na het horen van de plaat meteen definitief als fan van Henry. Overigens had Bowie ook al bij de eerste twee albums van Ozark Henry in de smiezen met wat voor een veelzijdig muzikaal talent we hier van doen hebben. 

Na 'Birthmarks' volgde een ware tour de force waarbij Henry een graag geziene gast werd op grote festivals als Rock Werchter. Na nog een succesvol album ('The Sailor Not the Sea', 2004), bracht Henry in de nazomer van 2006 het album 'The Soft Machine' uit. Hierop laat de Vlaming wederom veel schoons horen en bewijst hij dat het geen onzin is om hem in één adem te noemen met Coldplay, David Bowie, Moby en dEUS!