Techno: Highland Beats + special guests


Techno


Back 2 back dj-set: Jan Liefhebber (Highland beats, NL) + Drumcomplex (Highland beats, DE) + dj El Greco (Dommelvallei) + LIVE Bas Mooy & Vincent de Wit (Audio Assault / Arms / Awakenings)


In het kader van het 12,5-jarig bestaan van Highland Beats organiseert het een label tour in 2007. Dat betekent een avond met artiesten van Highland Beats EN een paar speciale gasten! En op deze avond worden ook 75 Highland Beats pakketten weggegeven!

Jan Liefhebber organiseerde vanaf 1995  illegale techno feesten waar hij een naam opbouwde in het underground circuit. Door labelfeesten te geven in locaties zoals Doornroosje groeide zijn populariteit, maar in de beginjaren werd hij vooral in het buitenland geboekt. Zo draaide hij al in de Century Circus tent op Nature One en op veel grote internationale evenementen terwijl hij in zijn vaderland relatief onbekend was.

Naast het runnen van het wereldwijd bekende label Highland Beats, is Jan Liefhebber ook veelgevraagde DJ en producer. De laatste tijd zijn de producties van Jan en studio partner Nimbuz in een stroomversnelling geraakt met releases op o.a. X-Trax, HZ trax en Fresh Grind. Jan is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse techno scene en heeft al opgetreden op de meeste locaties in Nederland en op veel festivals zoals Awakenings festival, Dance Valley, Emporium, Ground Zero, Defqon en als resident bij de Technotrixx avonden in de Matrixx.

Drumcomplex bestaat uit Daniel and Arnd Reichow. In 2001 produceerden ze hun eerste plaat samen, en sindsdien hebben ze releases op Rotation, Holzplatten, Hedonic, Abyss en natuurlijk Highland Beats. Arnd leerde het mixen op primitieve platenspelers en was daarna jaren resident in de Far Out club te Emmerich, van waaruit hij het hele Ruhrgebied veroverderde. In een back-to-back set met Jan Liefhebber zullen zij het techno vuurtje flink aanwakkeren.

In de Eindhovense underground scene staat El Greco voor funky en minimale techno, overgoten met een flinke dosis "Detroit". Al sinds 1991 verslaafd aan house en sinds 2000 serieus aan het DJ-en, is hij inmiddels uitgegroeid tot één van de bekende techno namen in de Eindhovense underground scene. Sinds 2005 maakt hij deel uit van Dommelvallei, een hecht collectief dat hard aan de weg timmert om een naam voor zichzelf te maken in de Eindhovense scene en daarbuiten. Bij internetters is El Greco vooral bekend van zijn web-site www.e-troit.com waar een grote collectie aan mixen en live-opnames van diverse feesten en DJ's te downloaden is.

Sinds Bas Mooy en Vincent de Wit’s solo carrières kruisten en ze samen de studio indoken leverde dit een boel releases en remixes op, voor labels als Planet Rhythm, Patterns, Submissions en Bas’ label Audio Assault en Arms. Dus gingen ze samen achter de decks staan met klinkende resultaten. Veel respect kregen ze door hun energieke live sets met gevarieerde techno. Van diep tot donker en zwaar beukend, zonder het funky element te verliezen. Legendarsich is hun live set op Awakenings in de Westergasfabriek. Vanavond hun premiere in de Effenaar wat tot een bruut einde zal leiden van deze tot al niet malse techno avond.