Absynthe Minded + Storybox


Absynthe Minded
Het succes van Absynthe Minded in België blijft niet lang onopgemerkt en wordt met veel zoet beloond. In 2004 schreef Tom Barman, frontman van dEUS, bijvoorbeeld al: "Denk vooral: Absynthe Minded, een sprankelende nieuwe groep en vioolympisch goud voor 2004." In 2006 werd de band dan ook uitgenodigd door hun Grote Broers van dEUS om mee te gaan op tournee in Nederland, Frankrijk en Duitsland. En tijdens die tournee, haakten ze vaak knap aan bij die band van Barman. Ondertussen scoorde de band uit Gent met ‘My Heroics, Part One’ in hun thuisland een ontzettend dikke hit.
Absynthe Minded groeide sinds hun oprichting uit van een jazzkwartet tot een experimentele band waarbij inmiddels ook het heilige rockvuur flink woedt. Dat blijkt ook wel uit het rijtje inspiratiebronnen van deze Belgen: van de gypsyjazz van Django Reinhardt, tot de experimentele jazz van Miles Davis en de explosieve krachtpatserrock van Henry Rollins! Begin maart viert Absynthe Minded de release van het nieuwe album, een plaat waarmee de band waarschijnlijk ook in Nederland een nog dikkere voet tussen de deur krijgen, dan ze hier al hadden!  

 

Storybox
Storybox maakt liedjes als landschappen. Wijds en dichtbij tegelijk. Ingekleurd, niet volgepropt. In alle rust werkten de vier vaste bandleden  het afgelopen jaar aan het debuutalbum 'A Fool's Attempt'. Een plaat waarop bijvoorbeeld ook de trompettist van Calexico te horen is. Maar verder proef je ook invloeden van The Beatles, Tom Waits, Neil Young en Nick Drake. Sfeervolle muziek dus. Songs waarin Storybox zorg boven haast heeft gesteld. Fijnzinnige muziek, met oog voor detail!