Triggerfinger + Les Anges (voorheen Hulk)


+ aftershow met Cabron in het café


Triggerfinger
Triggerfinger is een hele erge vette Belgische rockband met een internationale sound die aanslaat bij een breed publiek van jongeren die Queens of the Stone Age herkennen, tot oude rockers die aan Led Zeppelin denken. Triggerfinger speelt bovendien super geweldige live-optredens die (quote) “in één klap ongeveer 500.000 zogenaamde rockbands overbodig maken”. Een stelling die deze Belgen afgelopen september nog dik onderstreepten tijdens hun ouderwets knallende show in de Effenaar. 
Blijkbaar heeft het drietal hun rockpistool destijds nog niet helemaal leeggeschoten (al leek het er verdacht veel op), want ze keren op volle oorlogssterkte terug in de kleine zaal! Met een nieuw knallend live-album in de pocket, hebben de heren een reputatie hoog te houden!

 

Les Anges/Hulk
Het is aan niemand minder dan Les Anges om Triggerfinger vlijmscherp in een alvast opgewarmd rockhol voor de dag te laten komen. 'Les Anges? Nooit van gehoord', horen we je al denken. Kan kloppen. Maar als we melden dat deze Walen met hoog testosterongehalte voorheen door het leven gingen als Hulk, gaat er wellicht een grote bel rinkelen. Want tja, het zat er al een beetje aan te komen: de juridische afdeling van het groene Amerikaanse monster met dezelfde naam verbood deze rockers om de naam Hulk nog langer te gebruiken.
Maar als je dacht dat de heren door deze lichte tegenslag bij de pakken gingen neerzitten, heb je het kei mis! Op hun nieuwe album bundelt Hulk, ahum, Les Anges wederom op een fenomenale manier de ingrediënten die AC/DC, Queens of the Stone Age en Monster Magnet groot maakten. Met een nieuw vierde bandlid in de gelederen en een zanger/gitarist die over misschien wel de mooiste molenwiek in rockland beschikt, is Les Anges een niet te onderschatten band die het je knap lastig gaat maken om níet als een beest mee te gaan deinen!