a balladeer


Pop/rock


Ilanois


a balladeer
A balladeer, vrij vertaald: een zanger van populaire ballades. Een naam die de gelijknamige Amsterdamse band ontleende uit een nummer van Live en inderdaad aansluit op het ding dat deze drie heren doen. In het geval van dit drietal hebben we het voor de goede orde over mooie ballades, gevatte popliedjes en melodieën waar de haartjes op je armen eventjes van rechtop gaan staan.
Debuutalbum 'Panama' was er één die in den lande met de rode loper werd binnengehaald. Niet gek, als je bedenkt dat ook de producer van Bløf en de arrangeur van Nick Drake bij die plaat betrokken waren. De twaalf pareltjes op 'Panama' zijn onder andere geïnspireerd door de muziek van Tori Amos en sluiten ook aan bij het ambachtswerk van bijvoorbeeld Saybia. Een band waarbij a balladeer overigens in de oude Effenaar al eens een prima voorprogramma verzorgde. Anno nu staat a balladeer echter stevig op eigen benen. Echt zo'n band die misschien wel één van de grootste nieuwe aanwinsten is voor de Nederlandse popmuziek! 

Ilanois
Ilanois is de band gevormd rond singer/songwriter Ilan Palstra. De pers heeft Ilanois omschreven als een band met "mooie mainstream pop/rockliedjes" met een (licht) alternatief randje. Frontman Ilan's stem doet denken aan die van Chris Martin van Coldplay, in het bijzonder zijn veelgebruikte falset. De goede verstaander hoort invloeden van Keane en Jeff Buckley, acts die net als Ilanois niet bang zijn voor een beetje melancholie. Ilanois heeft een deal gesloten met het internationale independent label Rough Trade. De release van het debuutalbum is 9 maart 2007! Geen slecht plan dus in de Effenaar alvast kennis te maken met deze band!