Comedy Night


MC Tim Ward (US) + Tom Sligting (NL) + Jeffrey Spalburg (NL) + Roger Mursick (US) + Steven Stol (NL)MC Tim Ward (US)

Tim Ward is geboren in Californië. Hij is afgestudeerd aan The American Academy of Dramatic Arts, een van Amerika’s oudste acteerscholen. Hij heeft gespeeld in meer dan 60 producties onder andere Amadeus, The Zoo Story en The Importance of being Earnest. Van 1994 tot 1996 speelde hij in de Duitse hit show Pomp Duck and Circumstances.
Hij kwam in 2000 naar Nederland om in de film Billy’s Bad te spelen.
Nu Tim in Amsterdam woont treedt hij regelmatig op als MC of Act in de weekend shows van het Comedy Cafe. Ook was hij een van de vaste gezichten van de Lucky Strike Comedy Night Tour, waar hij voor volle zalen een hilarische act neerzette. Vanavond zal hij als host het publiek warm maken voor avond vol knallende lachsalvo’s.

Tom Sligting
Tom is de meest ervaren Nederlandse stand-up comedian van het Comedy Café Amsterdam. Tom is comedian sinds 1995 en heeft honderden shows op zijn naam staan en staat nog regelmatig in de schijnwerpers van het Comedy Café.
Tom’s middle name is comedy, want er is geen plek in Nederland waar hij niet gespeeld heeft. Met de grote landelijke tours van het Comedy Café en Mojo bespeelt Tom alle zalen, of hij nu in een kroeg staat of in het theater, in een jeugdcentrum of in een schouwburg. Verder is hij de specialist in op maat geschreven optredens voor het bedrijfsleven en instellingen.
Tom is dan ook een echte headliner, die elke show knallend afsluit. Met scherpzinnige inzichten en actuele grappen staat hij garant voor een spetterend optreden dat een breed publiek aanspreekt. Bij Tom is elk optreden weer een hoogtepunt!

Jeffrey Spalburg (NL)
Na een actieve carrière in de hiphopscene begint Jeffrey Spalburg eind jaren 90 aan een nieuw avontuur. Hij combineerde zijn twee grote liefdes, theater en hiphop, tot een nieuwe vorm en toerde met zijn eigen gezelschap Made In Da Shade in binnen- en buitenland. De groep had veel succes met hun optredens en werd gezien als de pioneer op het gebied van Urban Theater in Nederland; een rauwe, directe, snelle vorm van theater die veel navolging heeft gekregen. MC Jeff is binnen de groep nog steeds actief.
Het zelf schrijven begon een steeds belangrijkere plaats in te nemen en naast zijn eigen producties begon Jeff ook steeds meer te bedenken en schrijven voor derden. Sinds 1998 is hij de vaste tekstschrijver van cabaretier Jorgen Raymann, voor zowel het theater als voor de tv. Op dit moment werkt hij aan zijn eigen soloperformance.

Roger Mursick (US)
One of the most sought after comedians' working today, Roger Mursick is a touring headline act working nightclubs, colleges and corporate events. Roger is also a favorite opener for major concert tours such as Ray Charles, Natalie Cole and Smokey Robinson as well as being a contributing writer to the Tonight Show with Jay Leno.
Having been seen on numerous local and national television programs (Larry King, ABC Nightline with Ted Koppel, HBO, and Comedy Central) this "Master Monologist" is a comedic contradiction.  He may first appear as the clean cut, straight as an arrow fellow next door, yet with his smirking pose, wise-guy voice and his wickedly gleeful grin Rogers' comedy examines the more twisted ironies of life.
Winner of the "Greater Southeast Comedy competition" in Atlanta, Roger is originally from Washington D.C. and now spends much of his time in Los Angeles when he's not on the road in theatres and nightclubs making audiences convulse, reel, bend over backwards and double over with laughter.

Steven Stol (NL)
'
Een nonchalant maar aanstekelijk verteller' schreef de Volkskrant over Steven Stol. Steven noemt de dingen graag bij naam. Bij voorkeur de achternaam. En dan liefst nog met 'meneer' ervoor. Een rasechte import-Amsterdammer, die humor en beschaving dichter bij elkaar brengt, desnoods met geweld.
In November 2006 won Steven Stol de publieksprijs van de prestigieuze Culture Comedy Award. Een maand eerder won hij de derde prijs van het Knock Out Comedy Festival in Amsterdam.Inmiddels is één van de vaste gezichten van de Comedy Night Tour en in Comedy Café Amsterdam.