Comedy Night


MC William Sutton (UK) + Spanky (US) + Dwight (NL) + Harry Glotzbach (NL) + Reinier Meijer (NL)


 


William Sutton (GB)
Sutton heeft een voorliefde voor acteren en Shakespeare en kent nagenoeg al de sonnetten van de meester uit zijn hoofd. In de afgelopen 10 jaar introduceerde hij ongeveer 1000 comedy shows. Tijdens deze 10 jaar heeft hij 1 jaar vrijgenomen om zijn Postgraduate Diploma in Shakespeare Studies te halen.                        
Deze in Engeland geboren, van Schotse ouders afkomstige comedian heeft snel naam gemaakt in Nederland. Inmiddels is zijn naam onlosmakelijk verbonden aan Comedy Café Amsterdam. Sutton heeft een talenknobbel en spreekt Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Hij is de host die het publiek met een gigantisch orgasme weet op te warmen met de universele taal van de lach, beginnend met ’n glimlach. 

Spanky (US, headliner)
SPANKY first went on stage in his hometown, Dallas, where only 14 months later, he was voted “The Funniest Man In Texas”. He then took his homespun humor around the world, performing in 48 states and 24 countries, resulting in him twice being voted :“Comedian Of The Year”.
And he was just named the “2002 Campus Performer Of The Year”. His work entertaining our troops overseas earned him the title of “USO Allstar”.
In addition to his award winning comedy tours, he has 37 television appearances, including: ER, Profiler and The Late Show. He is also featured in the movies High School High, and To The Ends Of Time.

Dwight (NL)
De carriere van Dwight begon in 1985 toen hij een 3 minuten durend nummer schreef en opnam voor een radio station in Suriname, zijn geboorteland. Vele remixes van jaren 80 hits volgeden. Na jaren van dj-en, rappen en productie werk besloot hij om Stand-up Comedy te gaan proberen.
Vanuit zijn thuisbasis Amsterdam reist Dwight het hele land door met zijn unieke comedy act vol met waargebeurde verhalen, accenten, imitaties en liedjes afwisselend in het Engels en in het Nederlands. Dwight is hard op weg naar de top met zijn acteren en stand-up comedy.

 

Harry Glotzbach (NL)
Stap in de comedywereld van Harry Glotzbach en laat je verassen door bizar grappige verhalen, improvisaties en typetjes. Harry gaat overal mee aan de haal, geeft je op het scherpst van de snede een 180 graden andere kijk op maatschappelijke en alledaagse zaken en blijft altijd geloofwaardig. Een betere massage van je lachspieren kun je je niet wensen.
Het grote publiek kent Harry natuurlijk als de mislukte volkszanger Barry uit de Holland Casino commercials waar hij ook de teksten voor schreef: ‘Beetje rijmelarij van het nivo likmevessie!’. Kortom, deze fanatieke snowboarder, surfer en comedian staat voor comedybravoure en gevatheid in your face comedy.

Reinier Meijer
Sinds April 2006 bezoekt Reinier wekelijks het Open Podium van Comedy Café Amsterdam. Al snel viel hij op en werd hij uitgenodigd om op de Comedy Talent Show in het Comedy Café zijn kunsten te vertonen. Reinier is een geboren en getogen Amsterdammer en een comedian pur sang. Met zijn woordgrappen en rake one-liners bespeelt hij het publiek van begin tot het einde. Zijn persoonlijkheid en houding op het podium maken van hem een geliefde comedian. In het dagelijkse leven studeert Reinier rechten. Net als elke andere ‘arme’ student, zocht ook Reinier een bijbaantje. Na veel verschillende baantjes begon hij met Stand-up Comedy. Na zijn eerste optreden wist hij het zeker: “Dit was zijn ding!”
De 24-jarige Reinier maakt grote vooruitgang en wordt sinds kort ook geboekt op locatie. Van deze jonge comedian zullen we nog veel gaan horen.