Comedy Night


MC William Sutton + Bob Maclaren (NZ) + Donald Olie (NL) + Bert Koster (NL) + Soundos (NL)


William Sutton (GB)
Sutton heeft een voorliefde voor acteren en Shakespeare en kent nagenoeg al de sonnetten van de meester uit zijn hoofd. In de afgelopen 10 jaar introduceerde hij ongeveer 1000 comedy shows. Tijdens deze 10 jaar heeft hij 1 jaar vrijgenomen om zijn Postgraduate Diploma in Shakespeare Studies te halen.                        
Deze in Engeland geboren, van Schotse ouders afkomstige comedian heeft snel naam gemaakt in Nederland. Inmiddels is zijn naam onlosmakelijk verbonden aan Comedy Café Amsterdam. Sutton heeft een talenknobbel en spreekt Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Hij is de host die het publiek met een gigantisch orgasme weet op te warmen met de universele taal van de lach, beginnend met ’n glimlach.   

Bob Maclaren (NZ)
Geboren in Nieuw Zeeland en gevestigd in Amsterdam, Bob Maclaren heeft elke hoek van de wereld een plezier gedaan met zijn laconieke en verassende comedy. De combinatie van het isolement van de kiwi’s en de verschoten gekheid van Amsterdam geeft Bob een verfrissende onorthodoxe kijk op het leven zoals hij het ziet. Een ongeëvenaarde verteller met een mimiek die het best omschreven kan worden als mild onsamenhangend, zijn optredens zijn in elk continent uitgezonden op T.V. The Discovery Channel gaf hem zelfs zijn eigen show genaamd “Bobs World” gefilmd in 8 verschillende landen waar Bob als onverwachte reisgids zichzelf vermaakte met alle zaken die reisprogramma’s negeren. Het reizen en constant verward zijn door het leven in alle uithoeken van de wereld komen terug in Bob z’n scherpe en originele comedy. Hij heeft al drie solo shows gehad en de geprezen one man show: “Adrift” won de New Zealand Comedy Award.

Donald Olie
Donald Olie werd geboren te Nieuwer Amstel als oudste zoon van de roemruchte Amstelveense dansleraar Piet Olie. Na tientallen baantjes (Olie was onder andere verhuizer, colporteur, leerling fotograaf en zeeman) volbracht Olie het CIOS te Overveen. Dit bleek het begin van een niet geheel omstreden loopbaan als sportmasseur en tennisleraar.
Weer later stortte onze vriend zich in de schrijverij en verdeelde hij zijn krachten over kwaliteitsbladen als Penthouse, High Society, Passie en Aktueel. Voor Aktueel en Penthouse schrijft hij nog steeds en in het laatste blad vult hij sedert zes jaar een sportcolumn.

Om een aanstormende midlifecrisis te bedwingen schreef Donald een theatershow. Ook treedt Olie elke woensdag op in het Comedy Cafe als Stand-Up comedian. En momenteel reist hij door het hele land met de Lucky Strike Talent Tour.
Aanvankelijk boekte Olie weinig succes. En toen een meisje hem eens na een zwak optreden aansprak met: “Meneer, het geeft heus niet, zolang u er zelf maar lol in houdt” was Olie, die meer wegheeft van een bouwvakker dan van een kunstenaar, zozeer van slag dat hij zes weken niet optrad.
Gelukkig is hij teruggekomen, en hoe! Zijn act over de in een midlife verkerende gescheiden man is ronduit hilarisch. Schaamteloos maakt hij het publiek deelgenoot van zijn dagelijkse beslommeringen. Vooral zijn verslag over zijn moeizame pogingen weer aan de vrouw te geraken, vinden een gretig gehoor.
Donald is grappig, maar recht door zee. Hij windt er geen doekjes om en noemt de dingen bij de naam. Olie is daardoor minder geschikt voor fijnbesnaarde types of mensen met een zwakke maag!

Bert Koster (NL)
Bert is net zoiets als Napels. Je moet het gewoon een keer gezien hebben.In tegenstelling tot zijn verschijning die de herinnering oproept aan Archie Bunker in de overtreffende trap en door de pers ook wel omschreven als de mannelijke tegenhanger van Ma Flodder heel verfrissend. Volgens de landelijke pers lijdend aan droogkomische deperssiviteit en beschikkend over een vlijmscherp improvisatievermogen.

Soundos
Soundos Toumi is geboren op 20 december 1981 te Amsterdam en is van Marokkaanse afkomst. Al op 15 jarige leeftijd maakte ze kennis met het toneelspelen. Zo is zij begonnen met het spelen in meerdere producties van de jongerentheatergroep Artisjok/Nultwintig. Haar voorkeur is altijd uitgegaan naar het spelen van Comedy en Drama in hetzelfde stuk.
Soundos vindt vele vormen van entertainen geweldig om te doen. Ze acteert, presenteert en doet tegenwoordig ook aan Stand-up Comedy. Dit is al vanaf haar 16e stiekem een droom geweest die ze nu aan het verwezenlijken is.