Comedy Night


MC Tricky Rick + Ramon Fielmich (NL) + Ian Salmon (US) + Regilio Lingen (NL) + Bram v.d. Velde (NL)


 

Met vanavond: The Hitman of Comedy, Tricky Rick
Tricky Rick (Richard Brailford) komt oorspronkelijk uit New York, waar hij zijn carierre als performer begon aan de Manhattan School of Music. Nadat hij zijn diploma voor Music Education and Performance behaald had, verhuisde hij naar Los Angeles. Hier was hij muziekleraar op een van de ruigste middelbare scholen in de stad.
Quote:”If it were not for my sense of humor, those damn kids would have killed me!”
Hij werd succesvol als manager van de rockband The Hollywood Heroes maar toch mistte hij iets in zijn leven : de opwinding van het optreden.
Quote:”I got into acting business only by mistake, and once I got the taste of it, there was no turning back.”
Nadat hij zijn 1e feature film had gemaakt begon hij als lid van de cast in de soap General Hospital en the Young and the Restless. Ook maakte hij zijn opwachting in series als Hillstreet Blues, Fame, Jake and the Fatman etc. In februari van 1987 was hij te gast in comedy series als “What’s happening now’ en zijn carierre als comedian begon.

Nadat hij zich in Nederland had gevestigd, werd hij een van de populairste MC’s in het comedy wereldje. Zijn messscherpe improvistaies vallen zeer in de smaak bij het publiek.
Tricky Rick treedt regelmatig op in het Comedy Café Amsterdam en heeft met de Lucky Strike Comedy Tour en de Murphy’s Comedy Night door het hele land gereisd. Verder heeft hij optredens in Duitsland, Belgie, Frankrijk en Engeland op zijn naam staan.

 

Ian Salmon
Ian Salmon is een van de grappigste comedians uit Maryland, USA. Hij werd geboren in Kingston, Jamaica en woont momenteel in Takoma Park, Maryland.
Ian begon met stand-up comedy in 1993 en trekt met zijn grappen tot op de dag van vandaag nog steeds volle zalen. Zijn harde werken en zijn talent hebben geresulteerd in een samenwerking tussen hem en ICM, een van de grootste entertainmentbedrijven ter wereld. Het sterkste punt aan Ian Salmon is dat hij elke keer weer nieuw materiaal schrijft. Geen enkele show van hem is hetzelfde. Iedereen die in het nieuws is geweest heeft een grote kans een keer onderwerp van zijn grappen te zijn.

 

Ramon Fielmich
Ooit ambieerde Ramon Fielmich een carrière als topadvocaat in de internationale advocatuur. Toen het tijdschrift Quote grappen uit een door Ramon opgevoerd kantoorcabaret publiceerde, besloot hij zijn bureaustoel in te ruilen voor het podium. Erg declarabel ben je overigens toch niet als je 8 uur per dag zingend en dansend grappen staat te maken voor je collega’s.

Ramon laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”, zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Polen gebruikt hij overal voor en aerobics doet hij met huisvrouwen. Ramon heeft overal een mening over en niet in de laatste plaats over de Surinaamse keuken. Zonder twijfel is Ramon de meeste fysieke stand up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium.

Regilio Lingen (NL)
Regilio is sinds anderhalf jaar actief als stand-up comedian. Zelf is hij van mening dat vanaf zijn geboorte al de standupper geboren is  en dat is dan ook terug te vinden in zijn grappen. Hij staat regelmatig in de schijnwerpers van het Comedy Café, Toomler, Crea, Engelenbak.  Regilio is een rasechte artiest die als geen ander het publiek weet te boeien. Hij is zeer energiek en onvermoeibaar hij wil niet als een allochtoon op het podium staan maar als een sympathieke vent waar iedereen zich op zijn eigen manier mee kan identificeren. Door middel van veel zelfspot en actuele verhalen neemt hij je dan ook mee naar Cultiland.

Bram van de Velde
Als 28 jarige geboren en getogen Limbo is hij nu woonachtig in de Randstad en er zich pijnlijk van bewust dat er mensen voor minder zijn opgesloten. Na een zoektocht van 27 jaar (want dat eerste jaar doe je niet zoveel) naar zichzelf, kwam hij erachter dat er wel licht brandde op de zolder, maar er verder niemand thuis was.

Pas in Maart 2004 durfde hij voor het eerst een podium te betreden……..de lafbek. In September van dat zelfde jaar wist hij met veel geluk en flink wat advies, van mensen die wel weten waar ze mee bezig zijn, het Open Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival (De Gulle Lach) op zijn naam te zetten.