Comedy Night


MC Tricky Rick (US) + Johan van Gulik + Marco Esser + Ramon Fielmich + Treez


Iedere tweede zaterdag van de maand komt een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.

met vanavond:

MC Tricky Rick (USA)

The Hitman of Comedy, Tricky Rick (Richard Brailford) komt oorspronkelijk uit New York, waar hij zijn carierre als performer begon aan de Manhattan School of Music. Nadat hij zijn diploma voor Music Education and Performance behaald had, verhuisde hij naar Los Angeles. Hier was hij muziekleraar op een van de ruigste middelbare scholen in de stad.

Quote:”If it were not for my sense of humor, those damn kids would have killed me!”

Hij werd succesvol als manager van de rockband The Hollywood Heroes maar toch mistte hij iets in zijn leven : de opwinding van het optreden. Nadat hij zijn 1e feature film had gemaakt begon hij als lid van de cast in de soap General Hospital en the Young and the Restless. Ook maakte hij zijn opwachting in series als Hillstreet Blues, Fame, Jake and the Fatman etc. In februari van 1987 was hij te gast in comedy series als “What’s happening now’ en zijn carierre als comedian begon.

Nadat hij zich in Nederland had gevestigd, werd hij een van de populairste MC’s in het comedy wereldje. Zijn messscherpe improvistaies vallen zeer in de smaak bij het publiek. 

 

Johan van Gulik

Er bestaan 2 soorten comedians. Comedians die leuk doen en comedians die leuk zijn. Johan van Gulik behoort overduidelijk tot de laatste categorie.

Inmiddels zaait Johan zo’n 4 jaar dood en verderf in comedyland. In 2003 bereikte de beroeps Amsterdammer de finale van “De Gulle Lach” en in 2005 werd hij 2e in het Stand-up Comedy concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Ongegeneerd, grof tot aan het bot, tegen het ontoelaatbare aan, maar trekt daarbij zo’n onschuldig gezicht, dat je het hem gelijk vergeeft. Deze lachspier masseur heeft met zijn bizarre verhalen en een waterval aan woordgrappen al menig comedy en theater publiek het snot uit de neuzen gespeeld.


  
Treez

Standup comedian Treez, geboren te Amsterdam, maakt snel naam met zijn brutale, eigenzinnige humor. Hij verrast zijn publiek met zijn scherpe observaties, zijn verfrissende kijk op alledaagse dingen en zijn hilarische conclusies. 
  
Treez was 5 jaar lang de vaste MC van Da Bounce Black Comedy Nights in het Nieuwe de la Mar en de Kleine Komedie waar hij met grote namen uit de VS en op en achter het podium stond.
 
Treez heeft zijn roots in Suriname en dat is in zijn materiaal terug te vinden. 'Te laat komen' is een term die hij niet kent...maar er zijn meer termen waar hij nooit van gehoord heeft. 
 
Op dit ogenblik is hij bezig met een onlince comedy show genaamd Da Show waar je binnenkort op www.dashow.nl korte sketches van hem en andere artiesten kan verwachten.
 
Is naast een fanatiek basketballer ook een getalenteerd vormgever/webdesigner en lang (1,96m). 
  
Delftsche Courant over Treez: ...Wie??!!...

Marco Esser

Stand-up comedian Marco Esser (1971) heeft een heel eigen belevingswereld. Hoewel hij overal grappen over maakt, vinden veel van zijn grappen hun oorsprong in de werkelijkheid. Zijn eigen werkelijkheid wel te verstaan… De grappige verhalen die Esser vertelt, hebben vaak een onvermoede tweede laag. Lachen om zijn grappen is dan ook nooit vrijblijvend.

De Haagse comedian beschikt over een bijzonder groot taalgevoel. Zoals hij het moderne computerjargon bijvoorbeeld gebruikt om een versierpoging te beschrijven is enig in zijn soort. Hij heeft er een handje van om met zijn timing het publiek op het verkeerde been te zetten. Esser gaat weliswaar van de hak op de tak, maar je weet bij hem altijd waar de stam staat.

Esser is doctorandus in de politicologie en werkt in de politiek. Hij kan dan ook iedereen van repliek dienen. Hij neemt daarbij geen blad voor de mond. Met zijn pittige Haagse tongval verloochent hij zijn afkomst niet. Oftewel: ‘Haagse kaasstolp’ meets ‘Haagse Harry’. Bij Esser zijn hoge - en lage cultuur dus volstrekt in balans.

Anderen over Marco Esser:
‘Die jongen heeft talent’ (oud-premier Wim Kok)


 
Ramon Fielmich

Ooit ambieerde Ramon Fielmich een carrière als topadvocaat in de internationale advocatuur. Toen het tijdschrift Quote grappen uit een door Ramon opgevoerd kantoorcabaret publiceerde, besloot hij zijn bureaustoel in te ruilen voor het podium. Erg declarabel ben je overigens toch niet als je 8 uur per dag zingend en dansend grappen staat te maken voor je collega’s.

Ramon laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”, zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Polen gebruikt hij overal voor en aerobics doet hij met huisvrouwen. Ramon heeft overal een mening over en niet in de laatste plaats over de Surinaamse keuken.

Zonder twijfel is Ramon de meeste fysieke stand up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium.