Uitverkocht

Razorlight


Pop/rock


Taxi to the Ocean


TMF Presents: Razorlight
Ja, je leest het goed: Razorlight komt naar de Effenaar! We hebben het hier over de band die hard op weg is een hele bups gitaarbands naar de kroon te steken (we noemen Oasis, Franz Ferdinand, The Strokes) over wie het nu eigenlijk voor het zeggen heeft op rockgebied in de hitparades. De ster van Razorlight rijst namelijk hard, erg hard. En dat is allemaal te danken aan hun voortreffelijke titelloze album die in de zomer van 2006 het levenslicht zag.

De charismatische frontman Johnny Borrell heeft een gouden pennetje voor het schrijven van pakkende pop/rocksongs in de traditie van Lou Reed, David Bowie en meer recent Pulp en Radiohead. Dat talent kwam in 2004 aan het licht via de twaalf pareltjes die op debuutalbum 'Up All Night' stonden. Op de opvolger laat het Brits/Zweedse Razorlight zich van een iets minder alternatieve, meer hitgevoelige kant horen. De tien nummers van de tweede Razorlight-plaat zijn zonder al te veel opsmuk opgenomen. En terecht: want in al hun kaalheid, treffen die songs misschien nog wel op de meest treffende manier hun doel. Wat te denken van de geweldige hitsingles 'In the Morning' en 'America'? En zo is er nog een heel pact songs van Razorlight waarvan de refreinen zich binnen no time in het collectieve geheugen van de toehoorders heeft genesteld.

Resultaat van dit alles is dat Razorlight ondertussen de hardverdiende wereldfaam heeft bereikt. Zo stonden ze bijvoorbeeld onder het oog van een paar miljard mensen prominent geprogrammeerd op het Live Aid-festival. En ook op de TMF-awards maakten ze een goeie beurt. Nee, het is niets teveel gezegd om te stellen dat we hier wellicht te maken hebben met een band die de fakkel van Coldplay of U2 kan gaan overnemen. Maar eerst komen ze nog even de Effenaar platspelen!