The New Hip


aftershow Intwine + An Pierlé.


Met ex-idol Roger heeft Intwine natuurlijk een grote naam aan boord, maar met leden en ex-leden van bands als One In A Million, The Undeclinables, Woost en Moke liegt The New Hip er ook niet om! Aan hen is het dan ook wel toevertrouwd om de aftershow van Intwine te verzorgen in ons café.

The New Hip is een spiksplinternieuwe supergroep uit Tilburg en maakt heftige rock met knipoogjes naar Foo Fighters, The Mars Volta, Queens Of The Stone Age, The Strokes en Masters Of Reality. Sfeervol, catchy, maar met een duidelijk eigen gezicht. De bandleden hebben elkaar ontmoet tijdens hun opleiding aan de rockacademie en startten The New Hip uit een collectief gevoel van frustratie over de coverbandjeshouding die nogal eens heerst op de rockacademie. De bandnaam is een cynische verwijzing naar het veelvuldig hypen van bands of stromingen door de media, alsof ze willen zeggen: “hier zijn we, de nieuwe hype!”

Vanwege hun nog maar zeer korte bestaan en natuurlijk hun drukke bezigheden in andere bands hebben ze nog maar weinig optredens op hun naam staan. In die zin hebben we vanavond dus een primeur in Eindhoven. En over hypen gesproken: deze band heeft alles in zich om groot te worden. Geloof je het niet? Loop dan gewoon ff binnen vanavond, de entree is toch gratis!