Try Drowning + Aestrid (ihkv Utrecht Speelt Uit)


Het beste uit Utrecht nu in Eindhoven!

In Utrecht wordt goede muziek gemaakt. Denk maar aan bands als Gem, en Solo. Dat er onder de oppervlakte ook allerlei spannende bandjes te vinden zijn, is wat minder bekend. De redacteuren van GUN, een internetmagazine uit Utrecht, vonden dat de rest van Nederland daar ook van overtuigd moest worden en organiseren daarom de tournee Utrecht Speelt Uit.

Deze tournee brengt een selectie van 16 Utrechtse bands naar allerlei popzalen in het land. Tijdens een Utrecht Speelt Uit-avond kun je genieten van bands uit de Utrechtse eredivisie. Op 29 december doet de Utrecht Speelt Uit-karavaan de Effenaar aan. Je kunt dan de volgende twee acts bekijken:

 

Try Drowning wil je laten verdrinken in diepe, zwarte wateren. Waar rock nog rock is. Natuurlijk, Try Drowning houdt best van melodie en subtiliteit. Maar bovenal wil deze emo-band de luisteraar overvallen met harde, beukende muziek. Omdat de aanval de beste verdediging is. Nog niet overtuigd dat Try Drowning een band met ballen is? Bedenk dan dat de bandnaam een ‘fuck-off’ is naar al diegenen die niet eens een poging wagen, die bang zijn om zichzelf te zijn of bang voor het oordeel van anderen. Die angst kent deze band bepaald niet, want Try Drowning staat te popelen om Nederland te laten zien wat ze kunnen.

Bo Menning, de talentvolle frontman van Aestrid, houdt niet van de term: emo. Wat is emo? Laten we het daarom houden op donkere indie, waarin gitaren vol van ‘reverb’ en dromerige electronica elkaar vinden. De vocalen staan bol van emotie, maar een feilloos gevoel voor melodie biedt de bij vlagen bombastische muziek een romantisch tegenwicht. Al wordt Menning vaak vergeleken met Matthew Bellamy van Muse, op het podium roept hij eerder James Dean in herinnering. Pardon? Ja, want zijn uitstraling is beladen en af en toe verontrustend om gade te slaan. Maar je blijft kijken, want het is echt.

En dat de entree gratis is met optredens in het Effenaar café ben je van ons gewend, maar ronduit uniek is dat daarnaast elke bezoeker van de Utrecht Speelt Uit-avond een gratis cd mee naar huis krijgt! Deze luxe uitgevoerde cd bevat nummers van de 16 geselecteerde Utrechtse bands. Deze avond kun je dus alleen maar rijker worden! Meer info: www.utrechtspeeltuit.nl