Woody & Paul


café concert


cd presentatie


Woody & Paul is een veelal akoestisch duo dat in een singer/songwriter-achtige setting oprechte en fijnbesnaarde liedjes maakt die iedere liefhebber van authentieke country, folk en aanverwante stijlen moeiteloos zullen bekoren. En ze komen niet uit Nashville, maar gewoon uit Eindhoven! Vanavond zal hun debuut op Tear It Up Records, getiteld ‘Home’, formeel het daglicht zien.

Na het underground succes van ‘Somewhere In The West’ besloten de stadsgenoten opnieuw de studio in te duiken met producer Hermann Blaupunkt. De magische opnames van het lijdend voorwerp van deze avond vonden plaats in de huiskamer van Casa Cassette en leverden uiteindelijk twaalf zeer gevarieerde liedjes op die aantonen dat Woody & Paul met de dag groeien in hun eigen genre, een zeer prettig in het gehoor liggende mengelmoes van country, blues, rock en folk.

Duistere sferen worden afgewisseld met humor, zwarte teksten met lichte, en fijne geluiden met vreemde noise. Ook de combinatie van akoestische met elektrische gitaar en de gastmuzikanten op onder andere trompet, drums en percussie vallen op een prettige manier op. En met artwork van kunstenaar Rik van Iersel is ‘Home’ werkelijk iets heel speciaals geworden.

Een speciaal album verdient natuurlijk speciale aandacht. En een officiële presentatie in het Effenaar café in de hometown van Woody & Paul, waar iedere geïnteresseerde gratis binnen kan lopen, is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor!