Uitverkocht

Maria Mena


Pop


De nu 21-jarige Maria Mena brak in 2004 door met de hit ‘You’re The Only One’. Dit nummer is afkomstig van het album ‘White Turns Blue’, een combinatie van twee eerder in Noorwegen verschenen albums. Dit jaar verscheen de opvolger ‘Apparently Unaffected’ waarop de top 10 hit ‘Just Hold Me’ te vinden is en waarmee ze ook in Nederland hoge ogen heeft gegooid. Binnenkort verschijnt haar nieuwe single ‘Our Battles’.

Maria Mena heeft ondanks haar prille leeftijd bewezen dat ze een bijzondere singer/songwriter is. Ze begon als 13-jarige met het schrijven van liedjes die destijds nog vooral waren gevoed over de frustratie over de scheiding van haar ouders. Twee jaar later zette ze (op 15-jarige leeftijd!) Noorwegen al op haar kop met de single 'My Lullaby' en sindsdien is ze een ster in haar thuisland.

Inmiddels is Maria Mena ook al dubbel en dwars doorgebroken in de rest van Europa. Niet gek, aangezien de Noorse het beste van Alanis Morissette, Heather Nova en Katie Melua verenigt. Toch doet Maria alles gewoon op haar eigen manier.
Op het podium staat ze ook haar mannetje. Eerder gaf ze al een uitverkochte show in onder andere Tivoli en daar liet ze een horde uitzinnige fans achter. Zelf omschrijft Mena haar eigen optredens alsvolgt: "Een concert is een rondleiding van anderhalf uur door mijn wereld. Het is: pop, rock 'n roll en contact. Hopelijk voelen mensen dat ik ze erbij wil betrekken." Kortom, een niet te missen concert in de Effenaar!