Playlab


plus Zesde Kolonne presenteert: Guerrillia Scope(programma met korte films)


Ernst Reijseger + Martin Fondse + Marcos Bagianni + Natalio Sued


In Playlab komen vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben éénmalig bij elkaar. ’s Middags repeteren, ’s avonds uitvoeren. De muzikanten komen uit verschillende muziekstromingen en worden door Mischa van den Ouweland, Playlab programmeur, bij elkaar gebracht. Wat deze combinatie oplevert kan alleen op de avond zelf ervaren worden.

Vanavond zullen de volgende muzikanten voor het eerst met elkaar samenspelen:

Sessieleider is cellist Ernst Reijseger. Reijseger geldt als een belangrijke innovateur in de geïmproviseerde muziek. Door de originele en onconventionele manier waarop hij zijn instrument gebruikt, weet hij een onverwachte draai aan zijn muziek te geven.

De componist/pianist Martin Fondse. Gekend en bekroond om zijn humoristische, verhalende en zeer persoonlijke stijl van componeren. Fondse behoort tot de meest gevraagde componist in de Nederlandse jazzscène.

Drummer Marcos Bagianni die met zijn bijzonder creatieve drumstijl op veel podia in Nederland maar ook Argentinië, Portugal, Spanje, Oostenrijk en Zuid-Afrika reeds heeft gestaan.

De uit Argentinie afkomstige Alt-saxofonist Natalio Sued .

Dit viertal wordt nog aangevuld met een mysterie zanger/ zangeres.


Guerrilla Scope is een initatief om de korte film extra aandacht te geven. De aandacht die de korte film verdient, want die zien we te weinig. En er zijn veel goede korte films. Voor de Effenaar plukt Guerrilla Scope uit het archief van de fictie, experimenteel, animatie en kunstenaars films. Als een DJ, maar dan met korte films, verzorgt Guerrilla Scope film voorstellingen: spelend op de behoefte van het publiek.

Playlab is een project van Muzieklab Brabant, i.s.m. de Zesde Kolonne en de Effenaar.