Playlab


plus Zesde Kolonne presenteert: Guerrillia Scope(programma met korte films)


In Playlab komen vijf muzikanten die niet eerder met elkaar gespeeld hebben éénmalig bij elkaar. ’s Middags repeteren, ’s avonds uitvoeren. De muzikanten komen uit verschillende muziekstromingen en worden door Mischa van den Ouweland, Playlab programmeur, bij elkaar gebracht. Wat deze combinatie oplevert kan alleen op de avond zelf ervaren worden. 

Vanavond weer een speciale editie waarin percussioniste Tatiana Koleva de sessieleider is. Zij gaat de uitdaging aan met contrabassist Eric van der Westen (o.a. E-Quad), dichter Nick J. Swarth, violiste Mary Olivier en jazztrompettist Eric Vloeimans.

Het belooft een bijzondere affaire te worden. Zorg dat je erbij bent!

Zesde Kolonne verzorgt met Guerilla Scope een kortefilm programma en muzikale nootjes tussen de films en Playlab-uitvoering door.

In de Guerrilla Scope draaien de volgende films/clips/bumpers/leaders:

*  video clip Svetlana

*  Eindhoven Dat Zijn Wij

* Silent Jokes van Onomatopee

* Show Your Hope -2 clips

* Kamillestraat 22 van Rubin van Kooyk

* Iwan & Han met Beeldenstorm

* Tango Salon van Julia Boix-Vives

 

Guerrilla Scope is een initatief om de korte film extra aandacht te geven. De aandacht die de korte film verdient, want die zien we te weinig. En er zijn veel goede korte films. Voor de Effenaar plukt Guerrilla Scope uit het archief van de fictie, experimenteel, animatie en kunstenaars films. Als een DJ, maar dan met korte films, verzorgt Guerrilla Scope film voorstellingen: spelend op de behoefte van het publiek.

Playlab is een project van Muzieklab Brabant, i.s.m. de Zesde Kolonne en de Effenaar.