Cannibal Corpse


Let op! Helaas heeft voorprogramma Mortem gecancelled. Hiervoor in de plaats speelt vanavond Devious. .


+ Disavowed + Devious


Cannibal Corpse
Mocht je als scenarioschrijver van ranzige horrorfilms een tekort aan inspiratie hebben, kun je er altijd nog een paar albumcovers en songtitels van Cannibal Corpse bij pakken. We schudden een paar van deze lekker smerige klassiekers uit onze mouw: 'Butchered at Birth', 'Edible Autopsy', 'A Skull full of Maggots' en 'Fucked with a Knife'. Of wat dacht je van een paar niemendalletjes van de nieuwe plaat van dit oervette Amerikaanse deathmetalgezelschap (hou je schrap): 'Brain Removal Device' en 'Submerged in Boiling Flesh'. Altijd lachen met die jongens van Cannibal Corpse! (Al was het maar dat ze zelfs in de Jim Carrey-film Ace Ventura een beukende bijrol hadden).
Maar hoewel de titels en teksten vaak lichtjes over de top zijn, neemt dit obscure gezelschap musiceren bloedserieus. Sinds de oprichting eind jaren tachtig, schudt de band de brute deathmetalplaten uit de mouw alsof het, om maar even in het jargon van de heren zelf te blijven, bloed is dat na het doorsnijden van een slagader in de rondte spat. Muziek die naadloos aansluit op die van andere genregrootheden als Carcass, Obituary, Morbid Angel en Deicide.
Op hun meest recente album 'Kill', hakken ze er weer flink op los via grommende grunts, gierende gitaren en blaffende bassen. Tere zieltjes zullen het in de grote zaal van de Effenaar lastig krijgen. Want zelfs mét bloedspatschort om, weet Cannibal Corpse je nog altijd wel met een paar rake metalspetters te raken!