Masta Ace + Wordsworth + Stricklin + Punchline + DJ


Hip hop


dj's Caz en Phenc


Masta Ace
Masta Ace maakte ooit deel uit van de legendarische Juice Crew (samen met o.a. Big Daddy Kane, Biz Markie en MC Shan) en is één van de meest onderschatte veteranen uit de hiphop scene. Alhoewel, de échte hiphop-kenners weten deze rapper wel degelijk op waarde te schatten. Niet voor niets nam Eminem bijvoorbeeld in 2000 de single 'Hellbound' in duetvorm met Masta Ace op. Op dat moment (één jaar na de release van The Slim Shady LP) was Eminem nog een redelijk groentje, en had Masta Ace er al ruim twaalf succesvolle jaren in de hiphop-business opzitten.

De carrière van Masta Ace begon in 1988 toen de rapper uit Brooklyn een bijdrage leverde aan de legendarische track "The Symphony" van superproducer Marley Marl. Sindsdien verliep de loopbaan van Masta Ace met pieken en dalen. Na 1995 nam hij bijvoorbeeld een lange break, maar in 2001 keerde hij met het album "Disposable Arts" met verve terug. Het werd één van de beste hiphop-albums van het jaar. In 2004 onderstreepte de rijmveteraan zijn talent nog eens met de plaat "A Long Hot Summer". Destijds beweerde Masta Ace dat het zijn laatste album zou worden als rapper. Voortaan zou hij alleen nog maar produceren en....(gelukkig) touren! Een uitgemeten kans dus om in de Effenaar de talenten van Masta Ace te aanschouwen en er achter te komen dat deze man best een plekje verdient in het rijtje LL Cool J, Eminem, Tupac Shakur, EPMD, Craig G en ga zo maar door... 

Wordsworth
Wordsworth uit Brooklyn moet niks hebben van raps over meisjes, snelle auto's, hippe kledingmerken en allerhande andere blingbling. Nee, Wordsworth rapt over het échte leven. Zijn teksten zijn een reflectie van alles wat mensen meemaken en dus noemde de hiphopper zijn debuut 'Mirror Music'. Een album waarmee de Amerikaan veel monden deed openvallen.
Als vast lid van de crew van het legendarische MTV-programma The Lyricist Lounge, vergaarde Wordsworth veel respect en bekendheid in het hiphopwereldje. In The Lyricist Lounge werkte Wordsworth bijvoorbeeld samen met Snoop Dogg en Mos Def en bewees hij dat hij een talent is om serieus rekening mee te houden.