Herman Brood 60 jr: Tribute To Wild Romance


pop/rock


met o.a Daniël Boissevain, Mieke van Gigantjes, de Bombitas, David Hollestelle en Otto Cooymans


Deze maand zou Herman Brood 60 jaar geworden zijn, mocht zijn fysieke toestand het toegelaten hebben en was hij niet van het dak van het Hilton Hotel gesprongen. Om die geboortedag te vieren, gaat op  5 november de film Wild Romance in première waarin Daniël Boissevain de rol van Herman Brood vertolkt.

De Brood-nagedachtenis blijft natuurlijk niet beperkt tot het witte doek. Want waar Herman Brood beter te gedenken dan tijdens een échte liveshow. Onder leiding van Bartel Bartels komt ter gelegenheid van deze film dan ook een heuse Tribute Band bij elkaar. Hierin zullen o.a. David Hollestelle en Otto Cooymans uit Hermans vroegere band mee spelen. Verder zullen Mieke van de Gigantjes, de Bombitas en ook Daniël Boissevain de vocalen verzorgen.

Goed, de enige echte rocklegende die Nederland ooit kende is er zelf niet meer bij. Maar Daniël Boissevain (ook bekend uit de Vara-serie All Stars) neemt de honneurs prima waar. Ook Mieke van de Gigantjes kruipt tijdens het Tribute-optreden in de huid van iemand uit de Brood-clan. Zij neemt deze avond namelijk de gedaante aan van punkrockzangeres Nina Hagen, de vrouw met wie Brood een stormachtige verhouding had. Genoeg potentie dus om er samen met de originele Wild Romance-bandleden een gedenkwaardige Brood-avond van te maken.