Red Zone: Goldie & Doc Scott


Drum & bass


dj's Goldie (Metalheadz, UK) + Doc Scott (31 records, UK) + mc Lowqui (Metalheadz, Essence of chi, UK) + Martyn + Nymfo + Pressure (Red Zone), hosted by mc Jay


De laatste Red Zone van dit jaar belooft weer een spektakel te worden. Vanavond twee dj's die aan de wieg van het drum 'n bass genre stonden en nog steeds behoren tot de absolute top: Goldie en Doc Scott.

Doc Scott is vooral bekend van klassiekers als "Shadow Boxing" en "Here come the Drumz" en zijn eigen label 31 Records dat inmiddels alweer 12 jaar staat voor kwaliteits beats. Buiten zijn producties is Scott echter vooral een DJ (in hoofdletters) die het liefst in lange sets alle hoeken van het drum n bass spectrum laat zien. Goldie is natuurlijk het icoon van drum 'n bass maar daarnaast ook nog schrijver (zijn autobiografie "9 Lives") en acteur (o.a. Snatch). Begin volgend jaar komt er een nieuw album van hem uit onder zijn Rufige Kru alter ego, en een Goldie album genaamd "Sine Tempor" in Mei 2007. Vanavond alvast wat voorproefjes. Mc Lowqui is de vast tour-mc van Goldie, maar nog niet eerder te gast bij Red Zone. Naast mc'en is hij verantwoordelijk voor de bekende Essence of Chi avonden in Londen.


Het voltallige Red Zone personeel is aanwezig voor de warming up.
Martyn, Nymfo en Pressure draaien zoals altijd of hun leven ervan
afhangt, en Mc Jay is de host. Erosie doet de  flyer en decor.