Acid Wars: Mike Dearborn & Acid Junkies


acid techno


dj Mike Dearborn (Chicago, USA) + Acid Junkies LIVE (Djax, Acid Tracks, NL) + Man at Arms vs Sorgenkint (Acid Wars, D) + Dennis Siemion (Acid Tracks, D)


Net als vorig jaar een 'oergezellige donkere dagen in december' editie.

live ACID JUNKIES live
(Acid Tracks – Eindhoven NL)

MIKE DEARBORN
(Djax Up Beats – Chicago USA)

exclusive dj-battle
MAN AT ARMS
vs
SORGENKINT
(Acid Wars - Düsseldorf GER)

DJ PUMPHEAD aka DENNIS SIEMION
(Acid Tracks – Oberhausen GER)

Straight from Chicago komt Mr. Mike Dearborn (Majesty/Djax-up-beats, USA) met een knetterharde acidtechno set.  Mike is geen onbkende in Eindoven, hij zette de oude Effenaar en het Shine festival al eens op stelten. Onverminderd blijft hij lekkere acid techno uitbrengen op zijn eigen majesty label, analoog aan zijn eerdere release op onder andere het Eindhovense Djax-up-Beats. Mike is zelden in Nederland te horen, dus zorg dat je hem niet mist!

De Acid Junkies zijn geen vreemden voor de Effenaar. In de meer dan twaalf jaar dat de Eindhovense act inmiddels bestaat, zijn de Acid Junkies hun eigen bandnaam min of meer ontstegen. Waar de Acid Junkies inderdaad ooit begonnen met het produceren van muziek die vooral was geïnspireerd door acidhouse uit Amerika, zijn er door de jaren heen steeds meer verschillende invloeden doorheen gesijpeld. Zo hoor je in meer recent werk ook synthidisco, electro, industrial en onversneden techno in de muziek van het duo. Onder de naam The Acid Plant, ontwikkelden de Acid Junkies vorig jaar een compleet nieuwe live-set die gekenmerkt wordt door een meer duister en industrieel geluid. Maar ondertussen zit de beuk er natuurlijk nog goed in bij de acidverslaafden. Of zoals ze het zelf zeggen: 'Industrial Acid to the max!'

De Duitse dj Man at Arms (vertaald naar zijn moedertaal, klinkt die naam misschien nog lekkerder: ‘Der Mann an den Waffen’) gebruikt zijn draaitafel als hét wapen waarmee hij zijn geluiden afvuurt op de oren en benen van clubgangers. En dat doet de bedenker van Acid Wars al meer dan twaalf jaar. Hij begon als 16-jarige met het draaien van plaatjes op een dansschool, maar die setting verwisselde hij al snel voor de beste acid clubs over de hele wereld. Zelf noemt dj Man at Arms zijn stijl ‘techno metal’. En met die benaming zul je, na het aanhoren van en het dansen op zijn harde, originele mix van rechttoe-rechtaan techno, acid, electro en minimal, het roerend eens zijn. Deze man lokte de acid-oorlog van Acid Wars uit en vecht hem nog maar wat graag uit.

Vanavond bindt Man at Arms de strijd aan met Acid Wars beschermeling Sorgenkint. Deze knotsgekke ruhrgebiedbewoner rockt er lustig op los met een tot microfoon omgebouwde koptelefoon, samplers vol spacegeluiden en ook een gitaar wordt weleens in zijn handen gesignaleerd.

Het feest is compleet met de deelname van Dennis Siemion, een van de grondleggers van Acid Wars en de resident dj op de andere lokaties. Hij weet als geen ander rauwe acid met soepele techno te combineren, maar hard en snel blijft het altijd...