Deicide


+ Visceral Bleeding + Psycroptic


(foto Ester Segarra)

Moeders waarschuwt uw dochters! Vaders houdt uw zoons in toom! Het roemruchte Deicide is weer in aantocht. En dat zal Eindhoven weten ook. Want roemrucht, dat is Deicide zeker. Menig Godvrezend burgemeester verbande de band in de jaren negentig uit hun dorp. En niet in het minst vanwege de nogal omstreden geloofsovertuiging van frontman Glen Benton himself: de zanger/bassist slaat graag een (satans)kruisje voor de antichrist en laat dat in niet mis te verstane woorden doorsijpelen in de teksten van Deicide. Een bandnaam die overigens 'Godsmoord' betekent.

Toch is Deicide meer dan alleen die beruchte reputatie en controversie. Want begin jaren negentig leverde de band met het titelloze debuutalbum en opvolger 'Legion' en paar onvervalste deathmetalklassiekers af waarmee ze zich konden meten aan Death, Morbid Angel en Obituary. Daarna leverde de Amerikaanse band vooral een paar vluggertjes af, maar in 2004 sloeg de band terug met 'Scars of the Crusifix'. In het kader van dat album deed de band de oude Effenaar aan voor een prima show.
2006 en 2007 staan in het teken van een uitgebreide wereldtournee in het kader van het nieuwe album 'The Stench of Redemption'. Een album waarop Benton en co. weer als vanouds snoeihard toeslaan en waarop gitaristen Jack Owen (ex-Cannibal Corpse) en Ralph Santolla (ex-Iced Earth/Death) glansrollen spelen. En ondanks dat laatstgenoemde nota bene een prakkiserend katholiek is, zijn de heren van Deicide allerminst heilige boontjes geworden.