DBC NK Breakdance 2006


DJ's: CUT NICE, APACHE, MR TEE, LU-CHI'SZ & PANIC, REBEL nr 1 + Special guest: LEELOU - POKEMON winnaar Red Bull BC One 2005


DBC 2006, Nederlands Kampioenschap Breakdance in Effenaar, Eindhoven

Op 29 Oktober vindt voor de zevende keer de Dutch BBoy Championships plaats. Sinds 2000 strijden jaarlijks honderden BBoys en BGirls om de titel van Beste Breakdance crew van Nederland. In speciale dans battles nemen twee groepen het tegen elkaar op en proberen ze met ritmische en vooral acrobatische dansbewegingen het publiek en een deskundige jury te overtuigen. De winnende groep plaatst zich via een KO systeem voor de volgende ronde.

Bij een Breakdance Battle gelden behalve op het verbod om elkaar aan te raken geen speciale regels. Toch weten de dansers precies wat ze moeten doen om elkaar te imponeren. Met behulp van internetclips en speciale breakdance dvd´s blijven de dansers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de Breakdance scene. Toch wordt een eigen stijl en creativiteit door de dansers het meest op prijs gesteld.

Landen als de Verenigde Staten, Korea en Frankrijk vormen de top van de Breakdance. Veel dansers en groepen uit deze landen zijn professioneel met de dans bezig. De beste dansers vinden werk in grote entertainmentshows, bij dansgezelschappen en zijn vaak te zien als dansers van grote popsterren als Missy Elliot, Madonna en Justin Timberlake. In Nederland zit Breakdance ,dat naast de acrobatische BBoying stijl ook uit de stijlen Popping en Locking bestaat, enorm in de lift. Nederlandse dansers kunnen nog niet met de internationale top meedraaien, maar enkele dansers staan op het punt van doorbreken en zijn al regelmatig in het buitenland te vinden voor internationale wedstrijden. Dit aankomend talent zal tijdens het NK Breakdance zeker op de dansvloer aan het werk te zien zijn. 

Het NK Breakdance vindt op 29 oktober plaats in de grote zaal van de Effenaar te Eindhoven. Ruim 20 verschillende groepen uit heel Nederland zullen deelnemen. De groep Come Correct uit Apeldoorn kan voor de 3e keer op rij kampioen worden, maar ook Styles Comfidential  verliezend finalist van 2005 en Funky Styles de Kampioen in 2002 maken een grote kans. De Breakdance battles starten om 15.00 uur en worden begeleid door MC Mario Bee, en DJ´s Cut Nice, MrTee en Apache.

De beste BBoy crews van Nederland strijden om de titel crews: SOULRIPPERS
HEAD2TOE
ONEOFAKIND
TEAM ROCKIT
REPRESENT
ILLSKILL SQUAD
COME CORRECT
RUGGED SOLUTIONS
STYLES CONFIDENTIAL
FLOOR BURNIN´
ALWAYS DOING HARDCORE DAMAGE
LIMBONESIE`
WIZARDZ CREEPERS
GROOVE KINGS
NEW ELEMENTS OF STYLE
THROW DOWN KINGS
STYLEVATION ARMY
DOCKCITY FAMILY
SAMSONITE
BANZAI
PARATROOPERS
ILL SKILL ZEELAND

Inschrijven kan nog steeds, ook op de dag zelf.
HOOFDPRIJS: 1000,00 EURO voor de winnende crew

Special guest: LEELOU - POKEMON winnaar Red Bull BC One 2005 Special battles: Popping Battle, Cash in the Circle Battle.

Meer informatie. www.dutchbboy.com