The Haunted + Mercenary


metal


+ Fear My Thoughts


The Haunted onstond halverwege jaren negentig uit de nog smeulende resten van de Zweedse deathmetalband At the Gates, aangevuld met bandleden van Witchery en Face Down.
Net als At the Gates, hinkt The Haunted eigenlijk op twee gedachten zonder dat dit een nadeel is. Met hun combinatie van vurige thrash en imposante deathmetal gaan ze keihard tot het gaatje, maar tegelijkertijd toveren deze heren ook de mooiste melodieën uit hun vingers. De manier waarop ze dit doen, is redelijk uniek en daarmee heeft The Haunted veel respect afgedwongen in de metalwereld. Toongaangevend metaltijdschrift Kerrang noemt de band die onlangs haar tiende verjaardag vierde dan ook niet voor niets "the single greatest exponents of balls-out metal in the world". Metal met ballen dus.
Twee dagen vóór de show in de Effenaar, staat de Europese release van "The Dead Eye" gepland, alweer het vijfde studioalbum van de band. En dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je bij dit optreden op veel nieuw materiaal getrakteerd wordt.

Ook het Deense Mercenary heeft net een nieuwe plaat uit. En wat voor één! Hun vierde studioalbum "The Hours That Remain" is zelfs doorgedrongen tot de Deense album top 100. En dat is met het soort brute metal die Mercenary maakt, nogal een prestatie te noemen. Net als The Haunted, maakt Mercenary een uniek brouwsel van death metal, thrash, powermetal en zelfs een snufje deathprog a la Opeth. Zet de Denen maar met gerust hart in het rijtje Nevermore, Soilwork en Arch Enemy en laat je lekker wegblazen!