Ion Two: Micro Dixo Level 4+ dj Caz


electro


dj Caz + Monza +live: Stu.. + Cube-c + Emiglio Laser (CH) + vj's the C-Men


De tweede editie van i-ON brengt vette electro met een nostalgisch tintje naar de Effenaar. Dj Caz host wederom de avond, en deze keer verwelkomen we Micro-Dixo. Een avond die Micromusic (8-bit spelcomputermuziek) combineert met italo en electro.

Micromusic is een internetcommunity die bestaat uit muzikanten en liefhebbers van oude computerspellen met een "do-it-yourself" instelling, waarbij juist gameboys en gratis muzieksoftware belangrijker zijn dan dure apparatuur en uitgebreide technische kennis.

Iedere 2 maanden komen er op de website www.micromusic.net gratis nummers beschikbaar, gecomponeerd door artiesten van over de hele wereld. De website werd in 1998 opgericht in Zwitserland door Carl (Gino Esposto) en SuperB (Michael Burkhardt) onder de codenaam "future lab", een website voor en door lo-fi muziekliefhebbers met een passie voor computerspelletjes en elektronische muziek.

Micromusic werd in minder dan twee jaar tijd een multimedia website die uniek is op het net. De zeer actieve micro-community telt inmiddels meer dan 12000 mensen (waaronder o.a. Ed dmx, Cylob, Lektrogirl en Global goon) en de kwaliteit van de geuploade muziek heeft een niveau bereikt dat een nieuwe standaard definieert op het gebied van low-tech muziek. In 2005 bracht Beck een remix-12” uit waarbij hij 4 nummers van zijn nieuwe album door enkele micromusic-artiesten heeft laten remixen.

Naast het onlinegebeuren zijn er steeds vaker evenementen waarbij artiesten elkaar ontmoeten voor live optredens, ideeën uitwisselen en afspraken maken voor nieuwe party's zoals in Londen, San Francisco, Zürich, Barcelona en tegenwoordig ook met een levendige scene in micro-parties in Nederland. Micromusic artiesten traden o.a. al op bij het Amsterdam dance event en het Lowlands festival 2005.

Dj Monza (Pieter van Adrichem) smeedt samen met vj The C-men (enige Nederlandse amiga-vj) aan-een tot een fijn dansbaar geheel! De avond wordt biedt ook 2 live-acts: Stu die vette atari-electro maakt en het zwitserse electro duo Cube-c & Emiglio Laser dat hun gameboy met commodore combineert!

Stu.. maakt deel uit van het Zwitserse micromusic collectief Dropdabomb die al jaren meedraaien in de 8-biot scene. Stu.. is verantwoordelijk voor de atari-sound binnen micromusic, zijn fascinatie ligt bij de YM-chip die het geluid van de atari-verzorgd. De muziek van Stu.. is extreem dansbaar en het best te omschrijven als atari-electro met zware stuwende bassen. Zijn performance is daarbij bovendien hilarisch, niet in de minste plaats vanwege het computerscherm dat hij als een robot over zijn hoofd draagt en een wezenlijk onderdeel uitmaakt van de performance. Stu.. is een van meest ervaren micromusicians en weet precies hoe je een dansvloer laat kolken!

  

Cube-C & Emiglio Laser aka pocketmaster is een samenwerkingsproject van twee low-tec electronicafreaks uit Zwitserland. Net zoals de meeste Micromusicartiesten werken ze met oude computers en gameboys. Naast spelcomputerconsoles gebruiken cube-c & emgilio laser allerhande samples uit o.a. speelfilms in hun muziek. Bovendien zijn zij actieve circuitbenders & DIY-muzikanten, oftewel ze bouwen veel van hun instrumenten zelf door elektronische speeltjes om te vormen tot echte instrumenten.

De muziek van cube-c & emiglio laser is stevige electro met techno & breaks invloeden. Live zetten ze een superstrakke live-show neer met gameboys & commodore-synths. Dansbaarder dan cube-c & emiglio laser wordt micromusic niet meer!