Alexander Kowalski e.a.


Techno Let op: bezoekers met een kaartje voor Alexander Kowalski e.a. krijgen daarmee ook toegang tot Urban Climber.


Alexander Kowalski (Different/PIAS, D) + Rejected djs (NL) + Joachim (NL) + VJ Stalker


Techno-talent Alexander Kowalski heeft een break van drie jaar achter de rug, maar met zijn nieuwe album “Changes” is hij weer helemaal terug aan het front.

De producer met thuisbasis Berlijn begon zijn avontuurlijke reis door de wereld van elektronische muziek begin jaren negentig. Destijds produceerde hij nog vooral dance met goedkope instrumenten en drumcomputers, met in zijn achterhoofd zijn twee grote invloeden: Joey Beltram en Synewave. Maar die aanpak veranderde al snel. Nadat hij zijn eerste live-gigs had gedaan, ging het hard met Kowalski. De drie albums “Echoes”, “Progress” en “Response” nam hij kort na elkaar op en zorgden ervoor dat hij naar de top van de Europese techno-scene werd gekatapulteerd.

Kowalski werd bedolven onder de prijzen, maar stapte in 2003 toch even terug uit de door hem zelf gecreëerde hype. Hij reisde de wereld rond en deed slechts sporadisch enkele remixes. Tijdens die meer rustige periode broedde hij onder andere op “Changes”, het album dat onlangs het levenslicht zag. En met die plaat liet hij de droge, kale techno voor wat het was en richtte hij zich meer op echte songs en vocalen. Anno 2006 heeft Kowalski meer soul, klinkt hij warmer en funkier, reikt hij iets meer naar electro, maar bonkt zijn zware techno-hart nog als altijd. Zelf noemt Kowalski het “multidimensionale techno”. Zet je dus schrap voor een fris geluid in techno-land!

Op “Changes” wordt Kowalski onder andere bijgestaan door Joris Voorn, één van de twee Rejected-dj’s die de Effenaar vanavond op zijn kop komen zetten. Dat Joris Voorn één van de grootste techno-talenten van Nederland is, lijkt onbetwist. Samen met zijn oude makker Edwin Oosterwal, bracht hij onlangs een ep uit op het Sound Architecture-label. En op die ep klinkt het Rejected-duo even spannend als lekker met hun mix van techno, minimal en house. Als dj-duo klinken Voorn en Oosterwal gevarieerd en kleurrijk. De twee hebben een muzieksmaak die naadloos op elkaar aansluit en samen kunnen ze putten uit een immens avontuurlijke platencollectie waarvan ze het lekkerste deel vanavond aan jou voorschotelen.  

Joachim van Sound Architecture zette het Simple festival al eens aan het dansen in Eindhoven en zorgt vanavond voor een mooie doorstart na het Urban Climberspektakel waar je kaartje overigens ook geldig voor is. Dus kom wat eerder en geniet twee keer! VJ Stalker begeleidt de hele avond met live beelden bij het Urban Climber en een verrassende mix van stillevens en duistere collages tijdens de dansavond.