Zintuig met o.a. Rue East live (aka Mark Broom & Dave Hill, UK)


Een dansavond in het kader van het Tromp festival die al je zintuigen prikkelt!


Rue East live (UK), Tachini live (Dommelvallei), dj Robob + dj El-P + Terrace (live: Barracuda Remix) + Kid Sundance & Stalker (live: Barracuda Remix)


ZINTUIG

Zintuig is een fantastische totaalervaring! Het is een spectaculaire dansavond waarop je de muziek niet alleen hoort met je oren, maar het ervaart met al je zintuigen! De bassen doen je lijf letterlijk trillen, je hoort de beats om je heen bewegen, subtiele geuren en feromonen bespelen je emoties en je brein wordt gevoed met visule prikkels. Dance heeft nog nooit zo lekker ehh... gevoeld.

AROMA VISUALS

Waarom blijft het bij veel dansfeesten alleen bij geluid en visuals als je vooral met  geuren onderbewust de emoties van de mens kunt bespelen? Aroma Visuals is daarom een nauw samenwerkingsverband tussen VJ’s en aroma jockeys die met subtiele prikkels de gevoelens van het publiek kunnen beinvloedden. Aroma Visuals zal vanavond onder andere gebruik maken van zeven grote videoschermen, feromonen (lustverhogende stoffen) en een bellenblaasapparaat. Zo kunnen ze eerst een appelgeur de zaal in blazen, vervolgens zeepbellen gevuld met kaneelgeur boven het publiek uitstoten. De bellen knappen et voilà: appeltaart!

MASE

MASE is een technologie die DJ’s en producers in staat stelt om hun geluid, afkomstig van platen en live sets, gecontroleerd door de ruimte te laten bewegen. Vanuit alle hoeken krijg je dan de muziek op je afgevuurd. Spectaculair, duizelingwekkend maar ook subtiel en een continu spanningsveld opbouwend. De première van het systeem was vorig jaar in de Effenaar, en nu is een geavanceerde versie te zien en te horen in de grote zaal! Een ervaring die je zintuigen zal prikkelen en absoluut tot dansen uitnodigt.

TRILVLOER

Een bijzondere ervaring! Door de speciale dansvloer voel je de beats door je lijf heen gieren. Deze spectaculaire transparante sensefloor trilt namelijk op de muziek en verandert bovendien middels LED verlichting continu met de muziek mee van kleur, patroon en sfeer.

BARRACUDA

De Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis maakte voor het Tromp festival een compositie die in het muziekcentrum te horen is. Maar ook twee Eindhovense producers gingen met het stuk aan de slag en presenteren vanavond hun remix als opener van deze bijzondere avond. Gebruikmakend van alles wat er staat om je zintuigen te bespelen ga je de remixen horen van Kid Sundance & VJ Stalker en Terrace (Acid Junkies).

RUE EAST LIVE (aka MARK BROOM+DAVE HILL)

Rue East is het langlopende live project van Mark Broom en muzikale partner Dave Hill. Vanaf 1995 tot op heden produceren regelmatig onder die naam. Nu komen ze binnenkort met een EP en een album op het Zwitserse Phont. Maar Mark Broom heeft ook een geweldige nieuwe live set ontwikkeld als Rue East en speelde daarmee al op festivals als Roskilde en I Love Techno. Speciaal voor vanavond heeft het MASE team met hem samengewerkt om hun 3D geluidssysteem in te richten op Mark Brooms live set, die je daarmee in geuren, kleuren en ook van alle kanten op je af gaat horen komen. Een unieke achtkanaals live set die je omsingelt!

TACHINI

In 1993 zette Sergio Karijopawiro aka Tachini zijn eerste muzikale stappen. Hij groeide op in de hiphop-scene, totdat de techno in 2000 zijn pad kruiste. Sinds 2003 is hij de live-resident van het Eindhovense techno-collectief DommelVallei. Warme diepzwarte funky basslines, spicy sissend metaal en uiterst dansbare ritmepatronen vormen de ingrediënten van de veelal pompende soundwaves waarop Tachini je naar de soul van techno leidt. Zijn energieke performance creëert een aanstekelijk positieve vibe waarop het moeilijk stilstaan is. Als er ritme in je lijf zit, weet Tachini het te vinden! Wie hem heeft meegemaakt op de diverse DommelVallei-avonden of tijdens o.a. PACT of Edit kan dit volmondig beamen. De populariteit van deze jonge talentvolle producer groeit met de dag en hij zal dan ook nog menig danshart sneller doen kloppen. Gebruikmakend van de onnavolgbare MASE technologie, zal ook hij vanavond je zintuigen prikkelen.

 

EL-P en ROBOB

Eindhovens fijnste dj’s maakten vorig jaar kennis met het Mase project waar ze als proefkonijnen het systeem testen met hun mooiste dansplaatjes. Hun ervaring komt goed van pas nu het muzikale geweld vanavond al je zintuigen gaat bespelen. De lekkerste platen van alle kanten op je afkomend, terwijl de vloer onder je voeten trilt, je betoverende visuals ziet en je neus de muzikale parfum van de avond opsnuift… Wat wil je nog meer? Deze avond is onmogelijk zonder de steun van het Tromp Festival en Muzieklab Brabant.