Comedy Night


MC William Sutton (GB) + Johan van Gulik (NL) + Howard Beckman (GB) + Omar Ahaddaf (NL) + Steven Stol (NL)


Iedere tweede zaterdag van de maand komt een topselectie van stand-up comedians uit binnen- en buitenland naar je toe!!  Harde, snelle en hilarische humor op topniveau.


Howard Beckman (GB)
Howard is opgegroeid in Engeland maar woont nu al weer jaren in Nederland. Hij heeft zijn kennis en humor dan ook te danken aan zijn verblijf in Engeland tijdens zijn jeugd. Zijn humor is een mengeling tussen Nederlandse en de o zo lollige Engelse humor. Naast Stand-Up comedy houdt Beckman zich ook bezig met het regisseren van cabaretiers als Theo van den Oever & Kees Torn. Tevens heeft hij vele cabaretfestivals gejureerd en gepresenteerd. Howard heeft een heerlijke typisch Britse act.  


Johan van Gulik
Amsterdams, ongegeneerd, grof tot aan het bot, tegen het ontoelaatbare aan, maar trekt daarbij zo’n onschuldig gezicht, dat je het hem gelijk vergeeft. Deze lachspier masseur heeft met zijn bizarre verhalen en een waterval aan woordgrappen al menig comedy en theater publiek het snot uit de neuzen gespeeld.  2004: Finalist De Gulle Lach2005: 2e bij het Amsterdams Kleinkunst Festival2006: Comedy Factory (in Augustus 2006 te zien op tv) Parool: “Hij is niet actueel.” Johan: “Nee, maar ik lees ‘m wel elke week!”  


William Sutton (GB)
Sutton heeft een voorliefde voor acteren en Shakespeare en kent nagenoeg al de sonnetten van de meester uit zijn hoofd. In de afgelopen 10 jaar introduceerde hij ongeveer 1000 comedy shows. Tijdens deze 10 jaar heeft hij 1 jaar vrijgenomen om zijn Postgraduate Diploma in Shakespeare Studies te halen.                        
Deze in Engeland geboren, van Schotse ouders afkomstige comedian heeft snel naam gemaakt in Nederland. Inmiddels is zijn naam onlosmakelijk verbonden aan Comedy Café Amsterdam. Sutton heeft een talenknobbel en spreekt Nederlands, Duits, Frans en Spaans. Hij is de host die het publiek met een gigantisch orgasme weet op te warmen met de universele taal van de lach, beginnend met ’n glimlach.   


Omar Ahaddaf
Toen hij klein was had hij maar één droom: Allochtoon worden. 7 jaar geleden kwam hij naar Nederland om een uitkering te scoren maar het is hem niet gelukt, dan maar Stand up Comedy, dacht hij. Eenmaal in Nederland leerde hij al snel de taal waarna hij zich aanmeldde voor de Amsterdamse Theater Academie, waar hij 2 jaar aan gestudeerd heeft. Na zijn studie speelde hij samen met Hakim van Sesamstraat in het stuk Mohamlet en De Nieuwe Kleren van de Keizer waarmee hij heel het land heeft bezocht.
 
" De explosieve Omar Ahaddaf weet de underdogpositie van Marokkanen uitstekend om te draaien".

"Omar Ahaddaf heeft een puike conference afgeleverd. Behendig speelde de Marokkaan, die pas zeven jaar in Nederland woont, met vooroordelen en wisselde hij spitsvondige woordspelingen af met scherpe oneliners".


Steven Stol
'
Een nonchalant maar aanstekelijk verteller' schreef de Volkskrant over Steven Stol. Wat hem betreft had er beter kunnen staan: we hebben gelachen.

Steven noemt de dingen graag bij naam. Bij voorkeur de achternaam. En dan liefst nog met 'meneer' ervoor. Een rasechte import-Amsterdammer, die humor en beschaving dichter bij elkaar brengt, desnoods met geweld. Afgelopen november won Stol nog de publieksprijs bij de prestigieuze Culture Comedy Award.